Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

23. 04. 2013

Stella McCartney

Modeli oštrog kroja

Kao ćerka jednog od Bitlsa i američke fotografkinje, Stella Nina McCartney je od prvog dana bila u senci njihove slave, ali je ona već sa trinaest godina shvatila da želi da bude dizajner, kada je kreirala svoju prvu jaknu.

Iako je imala veliku pomoć od poznanstava poznatih i priznatih dizajnera, njeni modeli oštrog kroja, koketne ženstvenosti i prirodnog samopouzdanja, odmah su došli do izražaja kada je predstavila svoju prvu, diplomsku kolekciju. Na toj reviji je imala pomoć svojih dobrih prijateljica, i tada već uspešnih modela  Kate Moss, Naomi Campbell i Yasmin Le Bon, a muziku za reviju je napisao njen otac.

Kada je sredinom devedesetih došla da radi za modnu kuću Chloé, Karl Lagerfeld je bio veoma suzdržan i tvrdio da je ipak trebalo da se zaposli neko ko ima duže iskustvo na modnoj sceni, a ne nekog ko nosi veliko ime iz sveta muzike. Međutim, njene kreacije su jako brzo doživele veliki uspeh, a samim tim  i Chloé atelje.

Kako je dolazio novi milenijum, Stella je bila odlučna u svojoj odluci da pokrene svoju sopstvenu modnu kuću, i to pod okriljem Guccija. Iako su postojale indicije da će ipak morati da promeni svoj stav kada su prava životinja u pitanju, to se nije desilo. Nakon što je potpisala ugovor, dobila je potpunu kontrolu i nad dizajnima, ali i nad materijalima.

U sklopu kolekcija koje kreira, Stella dizajnira odeću, modne dodatke, veš, naočare, parfeme, kao i liniju organiskih preparata za negu kože. Ipak, Stella nikad nije bila modni revolucionar. Ona je jednostavno uvek kreirala odeću koja se njoj dopadala, i koju bi sama nosila. Njenu odeću nose svetske zvezde kao što je Liv Tyler, Cameron Diaz i Madonna, ali i bilo koja druga devojka, žena.

Pored ovih linija, dizajnira i dečiju kolekciju, i spotsku liniju za brend Adidas. Takođe je  dizajnirala kompletnu opremu za britanske olimpijske i paraolimpijske učesnike na Olimpijadi u Londonu 2012. godine.

Osnova McCartney izgleda su uske pantalone i farmerke, bluze i haljine  napravljene od najlaganijih materijala. Mešavina elegantne, sportske odeće, sa povremenim intezivnim printovima, i dosta neobičnih formi. Poznata je i po svojim izvrsno isečenim odelima i jaknama, kao podsećanje na njene prve dane u krojačkom ateljeu Savile Row, kod Edwarda Sextona.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Binx Walton

Binx Walton

17 godina, Nešvil, Sjedinjene Američke Države, broj odrađenih revija: 27 ...

Devon Windsor

Devon Windsor

19 godina, Sjedinjene Američke Države, broj revija: 25 ...

Elodia Prieto

Elodia Prieto

21 godina, Francuska, broj revija: 17 ...

Anna Ewers

Anna Ewers

20 godina, iz Nemačke, broj revija: 37 ...

Ophelie Guillermand

Ophelie Guillermand

19 godina, Francuska, broj odrađenih revija: 40 ...

Search