Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

02. 12. 2013

Nikola Petrović

Mladi dizajner koji je krenuo u osvajanje modnog sveta

Nikola Petrović je rođen u Šapcu i posle završene dizajnerske škole, dolazi u Beograd 2006. gde upisuje i uspešno završava Visoku tekstilnu strukovnu školu za dizajn, tehnologiju i menadžment, na odseku Dizajn tekstila i odeće. Posle toga upisuje postdiplomske studije na Accedemiji del Lusso u Beogradu.

Dizajnerski debi imao je u okviru autorske revije 2008. kada je sa grupom kolega sa Visoke tekstilne škole organizovao modnu reviju i performans ''Krpice za curice'' u prostoru Turskog kupatila u Beogradu, gde su po prvi put prikazani njegovi modeli.

U okviru Visoke tekstilne škole, izlagao je na grupnoj stugentskoj izložbi u Institutu Cervantes u Beogradu 2009, kao i na modnoj manifestaciji Fashion Selection, kasnije iste godine.

Prvi profesionalni angažman imao je 2010. u ateljeu Suzane Perić, gde je uspešno radio kao dizajner godinu dana.

Od 2011, postaje član tima u Ateljeu Igora Todorovića, gde uspešno radi i danas.

Kao student Accademie di Lusso, 2013.učestvuje na konkursu pod nazivom The Link, godišnjem skauting takmičenju koje je stvoreno da stimuliše kreativnost studenata u oblastima dizajna kupaćih kostima i donjeg veša, koje se održava na nivou 100 najprestižnijh modnih škola u Evropi.

Na ovom prestižnom takmičenju, Nikola osvaja prvu nagradu sa svojom linijom donjeg veša, i dobija priliku da provede 3 meseca na studijama u Milanu 2014.

Njegova inspiracija za pobedničku kolekciju bio je bajkovit svet penastih bonbona, slatkih francuskih kolača i dramatična i raskošna epoha Baroka. Žena za koju Nikola kreira je moćna, sexy i upečatljiva, delikatna sa crtom razigranosti i zavodljivosti, i baš takva je i kolekcija veša koja je odnela pobedu ispred 100 modnih škola Evrope.

Ostaje nam da pratimo karijeru ovog mladog ali već veoma uspešnog dizajnera pošto ga, ako je sudeći po svemu do sada, čeka veoma blistava modna budućnost.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Binx Walton

Binx Walton

17 godina, Nešvil, Sjedinjene Američke Države, broj odrađenih revija: 27 ...

Devon Windsor

Devon Windsor

19 godina, Sjedinjene Američke Države, broj revija: 25 ...

Elodia Prieto

Elodia Prieto

21 godina, Francuska, broj revija: 17 ...

Anna Ewers

Anna Ewers

20 godina, iz Nemačke, broj revija: 37 ...

Ophelie Guillermand

Ophelie Guillermand

19 godina, Francuska, broj odrađenih revija: 40 ...

Search