Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

11. 10. 2011

Bettye Muller

Originalne i ženstvene kreacije

Sa kolekcijom vintage dizajnerskih cipela od preko 500 pari, Bettye Muller je pravi poznavalac obuće, i ako nije odmah shvatila da je dizajnoranje cipela njen životni poziv. Ova Njujorčanka je se prvo bavila umetničkim klizanjem, pa grafičkim dizajnom, bila je model za cipele i glumila u sapunicama, pre nego što je dizajnirala prvu malu kolekciju cipela dok je živela u Londonu 1980’tih.

Po povratku u domovinu, dizajnirala je obuću za L'Emporio, Henri Bendel, Marc Jacobs za Perry Ellis i  Linda Allard za Ellen Tracy, i tek 1998. pokrenula je svoju liniju sa svega nekoliko modela.

Danas, kolekcija koja se sastoji od 60 modela, pokazuje njenu privrženost luksuznim materijalima i iskustvom sa putovanja po Evropi, Dalekom istoku, Cedntralnoj i Južnoj Americi. Stilovi cipela sežu od 50’tih do 20’tih godina prošlog veka, i predstavljaju žive, raznobojne i lepe kreacije, koje oslikavaju eklektični ukus dizajnerke. Inspirisani vintage materijalima i intenzivnim bojama poput bordo i zagasitih nijansi braon i narandžastih, njene kreacije stvaraju osećaj fantazije kod žena. ‘’ Moje cipele su kao Hičkokove plavuše. Kao Kim Novak i Grace Kelly, imaju specifičan izgled koji je misteriozan i prelep. Svaki par priča svoju, posebnu priču’’ kaže Bettye. Takođe, ona kaže da su njene cipele namenjene ženama koje su samouverena, svesne sebe i svog stila.

Odražavajući individualnost kreatorke, lepota ovih cipela je u detaljima: unutrašnjost postavljena veštačkim krznom, starinski brokati i detalji od perli su samo neki od sitih detalja koji odlikuju kolekciju. Ali bez obzira gde inspiracija odvede dizajnerku, jedno je sigurno-njene kreacije su originalne, sofisticirane, ženstvene, veoma zanimljive i uvek neočekivane.

Preporučujemo

foto

14. 10. 16

Dopunite svaku kombinaciju nakitom

Šlag na torti

foto

18. 10. 17

Zoe Kravitz lice YSL za proleće 2018

Kada uparite živahnu mladu devojku poput Zoe sa modnim majstorom poput Anthony-a, mora se desiti nešto divno

foto

03. 05. 18

Nova kolekcija Converse x Miley Cyrus

Kolekcija Converse x Miley Cyrus predstavljena je u sredu ujutru, sadrži čitav spektar odeće i obuće.

Search