Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

22. 07. 2013

Vis, Hrvatska

Igra sunčevih zraka

Ostrvo Vis, u Hrvatskoj, predstavlja destinaciju koju nudi prekrasno more, šljunkovite i peščane plaže i  skrivene uvale do kojih se malo teže stiže, a upravo u tome je njihova čar.

Plaža Zaglav spada među najlepše peščane plaže Jadrana. Posebno atraktivna je i Modra Špilja,koja  je dostupna  javnosti od 1884. godine , kada je probijen ulaz, pa se sada u nju ulazi malim čamcem na vesla. Dok je more mirno kroz podvodni ulaz u pećinu prolaze reflektirani sunčevi zraci i stvaraju fascinantno plavetnilo.

Bogata istorija ostrva nudi posetiocima mnoge spomenike od antičkog do novijeg doba. Ostaci antičkog grada, rimske terme, mnogi renesansni letnjikovci, crkvice, a iz novijeg doba i Titova pećina, svedoče o burnoj prošlosti i nude priliku za brojna razgledanja i izlete. 

Može se reći da je ovo jedno od retkih mesta koje je sačuvalo svoju prirodnu lepotu. Ako krenete svega desetak kilometara u unutrašnjost naićićete na seoska domaćinstva u kojima možete da probate neke od karakterističnih specijaliteta.

Za one koji se ipak drže centra, večeri su rezervisane za bogat program- pozorišne predstave na otvorenom, razne koncerte , jazz i rock večeri u lokalnim kafićima. Izbor je stvarno veliki, pa je sigurno da odmor na Visu nikako nije monoton.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search