Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

15. 07. 2013

Korzika, Francuska

Rodno mesto Napoleona Bonaparte

Korzika, jedan od regiona Francuske, je poznata kao „planina“ u moru sa više od 120 planinskih vrhova koji prelaze granicu od 2000 metara nadmorske visine. Podeljena je na dva departmana -  Južnu i Gornju Korziku, a njen glavni grad je Ajaacio.

Predivne plaže i pejzaž koji ostavlja bez daha čini ovo ostrvo idealnom destinacijom za odmor, razne aktivnosti na otvorenom i priliku da uplovite u svet bogate istorije, jer je poznata i kao rodno mesto Napoleona Bonaparte. Njegova rodna kuća je pretvorena u muzej, a grad poseduje brojne spomenike i obeležja kojima se odužuju velikom imperatoru.

Korzika je bogata sa preko 200 plaža koje se stapaju sa kristalno čistim morem. Skrovite uvale i moćne hridine su naseljene mnogim vrstama morskih ptica, a o o netaknutoj i zaštićenoj prirodi svedoče čak pet prirodnih i morskih rezervata. Onima kojima plivanje nije dovoljno da ispune odmor tu su staze za planinarenje i pešačenje, uključujući i onu koja je rezervisana samo za iskusne planinare.

Život u ovakvom predelu oblikovao je specifičnu kuhinju koja prosto mami. Obavezno treba probati domaću pršutu, ribu mariniranu u lokalnom začinskom bilju i sir broccio koji je napravljen od kozijeg i ovčijeg mleka. 

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search