Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

03. 01. 2014

Vivienne Westwood baletska priča

Još jedna kolaboracija slavne dizajnerke i Bečkog nacionalnog baleta

Vivienne Westwood će svoje dramatične kreacije da prenese na pozornicu i to za bečki nacionalni balet, koji će nastupiti na pauzi za vreme izvođenja bečke filharmonije na novogodišnjem koncertu u New Yorku.

Naravno, kreacije za ovu priliku znatno odstupaju od, inače pankom inspirisanih, dela koja su zašrirni znak ove kreatorke.

Za valcer koji će se prvi plesati u toku intermeca, igračica Kathrin Menzinger će nositi adaptiranu verziju haljine sa revije za proleće/leto 2014, od svile i tafta a njen partner Vadim Garbuzov nosiće crni svileni frak sa dvorednim kopčanjem i crne svilene pantalone.

Pored ovoga, biće prikazan i flm o ovoj baletskoj trupi, koji takođe krase fantastične kreacije Westwoodove. Tu će se naći toaleta u boji vina od tila, nežno žuta haljina inspirisana kolekcijom iz 2005. i čak mini suknje od tartana i korseti, koje nose plesači dok igraju polku.

Iz kuće Vivianne Westwood kažu da su i kreatorka, ali i ceo njen tim veoma ponosni i srećni što su imali priliku da rade na ovom projektu, jer je on deo božićne tradicije koja traje godinama i koja donosi radost mnogom ljudima.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search