Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

25. 12. 2012

Kako se u Japanu dočekuje Nova godina?

Slavlje od nedelju dana

Doček Nove godine u Tokiju je zaista neponovljiv. Proslava ume da potraje i po nedelju dana, a svečanost počinje 29. decembra i traje do 4. januara.

Za to vreme se veći deo grada gasi, restorani, prodavnice i barovi se zatvaraju, ali neka vas to ne brine. Vatromet, ples i pevanje odjekuju ulicama koje postaju zakrčene gomilom ljudi. Obavezno probajte novogodišnje knedle Toshikoshi Soba, tradicionalno jelo koje simboliše dug i zdrav život. Svim hramovima zvono odjekuje tačno 108 puta, u čast nove prosperitetne godine. Mirni budistički hram Meiji Shrine u tom periodu ugosti preko milion posetilaca. 

Najpopularnije mesto u Tokiju za doček Nove godine je svakako Tokyo Tower visok 332,5 metara, sa restoranima na 150 i 250 metara visine. Crveno-bela kula je sagradjena 1958. godine. 

Imperial Palace, čuvena carska palata otvara svoja vrata za posetioce jedino 1. januara i na carev rođendan. Car i članovi porodice se pojavljuju na balkonu i prema striktno utvrđenom protokolu mašu okupljenoj masi. Danas, kada je Japan moderna demokratska država, carska porodica se smatra izuzetno značajnom.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search