Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

10. 03. 2014

Kako se pravilno nanosi krema oko očiju

Mitovi, zablude i istine...

Kada su kreme za predeo oko očiju u pitanju, svi već znamo i slažemo se sa tim da se na prst iscedi mala količina kreme i da je tapkanjem (nikako razmazivanjem- da ne bismo vukli i nanosili štetu koži) nanosimo.

Ali, sve posle toga kao da ima dve verzije. Da li se tapka od nosa ka spolja ili od spoljnjeg ugla oka ka unutra? Da li se krema stavlja samo ispod oka ili i na gornji kapak? Ili se na gornji kapak krema stavlja samo uveče? Ili to zavisi od same kreme koju koristite? Ako je nanosite pogrešno, možete dodatno pogoršati probleme kao što su nadutost, podočnjaci i tamni krugovi.

Mnogo je pitanja a odgovori su često raštrkani i nejasni, pa smo odlučili da rešimo sve ove dileme i saznamo koji je način pravi a koji je, i da li uopšte postoji, pogrešan kada je nanošenje kreme oko očiju u pitanju:

1.Količina kreme koja vam je potrebna za oba oka je veličine zrna graška.

2.Kremu nanosite domalim prstom, pošto ima najslabiji pritisak i zato je najpogodniji.

3.Prstom natapkajte tačkice kreme na centimetar ispod donjeg kapka i ispod obrve. Dakle, da, krema se nanosi i na donji i na gornji kapak. Ali, veoma je važno da je ne nanesete preblizu trepavicama, pošto krema ima običaj da ’putuje’, to jest, da se razlije oko 1 cm dok spavate ili u toku dana, dok vam se lice kreće i znoji. Ako nanesete kremu preblizu, ona može da uđe u oko, izazove iritaciju i naduvenost, pa vam se može učiniti da ste odabrali pogrešan proizvod.

4.Kada istačkate navedeno područje, domalim prstom počnite da tapkate u smeru od spoljnog ugla oka ka nosu, i tako u krug (ovo je dobar smer zato što je suprotan od pravca nastajanja bora).  Budite veoma pažljivi, pošto je koža izuzetno tanka i osetljiva oko očju. Tapkanjem postižete da se krema ravnomerno rasporedi i da je koža lakše i bolje upije.

5. Ako imate bore ’smejalice’, pokrijte i njih kremom da biste ih ublažili i učnili manje vidljivim.

 

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search