Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

01. 02. 2015

Zašto je silikon na lošem glasu?

Istina

Kada pogledate, silikonske kapi i proizvodi za kosu u suštini nemaju negativne strane što se tiče delovanja na zdravlje i lepotu kose, ali ono što je počelo da zabrinjava jeste takozvano ’’nagomilavanje’’ silikona u kosi sa vremenom.

Da bismo rešili i ovu misteriju, prvo, veoma je bitno da znate da postoji nekoliko vrsta silikona koji se koriste i da svaki ima drugačija svojstva.

Najčešće, tu je Cyclomethicone i on isparava sa kose pa ne stvara nikakvo nagomilavanje, kosu čini veoma glatkom i mekom. Dimethicone Copolypol je rastvorljiv u vodi i često se nalazi u šamponima i regeneratorima, Amodimethicone (i drugi silikoni koji u nazivu imaju amo ili amino) je hemijski modifikovan da se bolje zadržava na kosi i on stvara talog koji se teže uklanja. Dimethicone je drugi naziv za silikonske kapi, on oblaže kosu i daje visoki sjaj ali nije rastvorljiv u vodi pa se teže uklanja. Ako ga duže koristite, nagomilaće se i može čak da privlači i nečistoće iz vazduha, otežavajući kosu i čineći da se lakše prlja. Ovaj silikon je, pored kapi, najčešći sastojak leave-in proizvoda za negu kose.

Dakle, sve te glasine o štetnosti silikona su zapravo potekle od Dimethicona i njegove sposobnosti zadržavanja na kosi, ali šta ako vam se upravo to desilo?

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search