Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

21. 11. 2013

Tretman mezoterapije

Efikasno

Mezoterapija je nehiruški tretman koji služi za poboljšanje stanja kože. Podrazumeva intervenciju gde se specijalni kokteli sa aktivnim sastojcima ubrizgavaju u kožu. Ovom tehnikom se tretirjau bore na licu, opuštena i dehidrirana koža lica, vrata i dekoltea, kod pigmentacije kao i masne naslage i celulit.

Ovo je prvi tretman koji ulazi dublje od epiderma i zato se smatra vrlo efektivnim. Sadržaj koktela zavisi od mesta na kome se mezoterapija vrši i od već postojećeg stanja tkiva. Mezoterapiju bi trebalo da rade samo lekari koji su prošli odgovarajuću obuku.

Moderna i sve češće upotrebljavana alternativa mezoterapiji jeste no needle mezoterapija, odnosno, mezoterapija bez igala (mezoporacija), koja jednako efikasno rešava probleme kao i klasičan tretman , ali za one koje se plaše i ne vole igle, savršeno odgovara. Proces mezoporacije se radi uz pomoć pulsirajuće naizmenične struje koja stvara elektromagnetno polje pod čijim dejstvom se formiraju privremeni vodeni kanali- mezopore, u zaštitnom sloju između epiderma i derma, a to omogućava unos aktivnih materija u dublje sjojeve kože.

Ovaj tretman omogućava da koža apsorbuje čak 90% aktivnih sastojaka iz proizvoda koji se nanose na kožu, bilo da su u pitanju tretmani ili kućna nega, što je fenomenalan napredak jer inače, koža upije samo 10% aktivnih sastojaka iz krema i drugih preparata za negu. Dubina prodiranja koja se sa 1cm popne na čak 6cm, daje ogromne mogućnosti kod tretmana lica i tela, bez obzira na godine.

 

Otac ove metode je dr. Michel Pistor, a na ljudima je pokušana od 1948 do 1952. godine. Francuska štampa je skovala izraz ‘mezoterapija’ 1958. godine.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search