Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

20. 02. 2013

Koliko puta dnevno treba umivati lice

Savet dermatologa

Kada počnete da čitate ovaj tekst pomislićete da znate odgovor na pitanje 'koliko često se treba umivati u toku dana', ali sudeći po istraživanjima, žene apsolutno drugačije doživljavaju ovo pitanje. Neke se umivaju samo ujutru, dok druge praktikuju ritual samo pred spavanje, ali šta je tačno ispravno i šta j najbolje za našu kožu?

Stručnjaci se slažu da je najbolje umivati lice dva puta u toku dana, i to i ujutru i pred spavanje, a u slučaju da ste u toku dana vežbale, posle znojenja se podrazumeva pranje lica da biste izbegle iritacije. I bez obzira na to što taj dan niste nosili šminku ili što vam koža izgleda čisto, umivanje pred i posle spavanja je obavezno, zato što ulja koja kože luči u kombinaciji sa odumrlim ćelijama mogu zapušiti pore.

Dok se umivate, veoma je bitno i proiuvod koji koristite za to (obična vode nije dovoljna da u potpunosti ukloni tragove šminke, smoga i ulja sa kože). Nežni čistači koji ne sadrže alkohol koje ćete nanositi vrhovima prstiju (tako ćete biti najnežniji) i mlaka (ne vruća) voda neće isušiti vašu kožu i uklonće sve nečistoće ostavljajući meku i negovanu kožu i blistav ten.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search