Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

22. 10. 2012

Saveti za savršenu kosu

Pranje, sušenje, održavanje, frizure…

-Da biste imali zdravu kosu potrebno je negovati  samu kožu glave. Uzmite tapaciranu četku i češljajte koren glave oko pet minuta i to nekoliko minuta pre pranja kose. Ovako ćete podstaći cirkulaciju i osloboditi se napetosti.

-Ako vam je kosa mokra, koristite češalj sa širokim zupcima, češljajući od korena do vrha. Kosa je najnežnija kad je mokra i češljanje može lako da je ošteti, ali ako ne možete ovo da izbegnete, budite nežni i ne žurite.

-Kako bi kosa što duže bila ravna nakon feniranja, perite kosu šamponom koji nema veliku količinu natrijuma u sebi. Keratin je taj koji kosu drži ravnom, ali većina šampona u sebi sadrži natrijum, koji razgrađuje keratin.

- Način na koji šamponirate kosu, može da dovede do njenog oštećenja. Nemojte da trljate kožu glave grubo, jer tako iritirate dlaku. Umesto toga, masirajte koren dlake. Ovako ćete se osloboditi tenzije, pružićete se bi masažu i smanjiti kovrdžanje kose.

- Često pranje može da oteža održavanje kose koja je obojena. Dodajte poseban filter na vaš tuš, kako bi mlaz vode bio nežniji i na taj način se neće skidati boja, ali hoće minerali koji oštećuju kosu.
-Za one koji imaju prirodno kovrdžavu kosu, savetuje se da mešaju balzam za kosu i kremu za kovrdže.. Ovo će vašoj kosi dati nežniji i svilenkastiji izgled, a vaše lokne će biti pod kontrolom.

-Ako imate kovrdžavu ili talasastu kosu, a ne volite da koristite razne proizvode, iscedite malo limunovog soka u šampon ili balzam. Rezultat će biti neverovatno glatka i poslušna kosa.

-Uvek raščešljajte kosu pre nego što je pokvasite. Tako ćete je lakše razmrsiti, jer kosa se dodatno oštećuje ako je kvasite, a dlake su vam upetljane. Pre stavljanja šamopna, prvo toplom vodom pokvasite kosu i dobro je isperite.

-Ako želite da vaša kosa bude talasasta, a da je ne oštetite, umesto upotrebe figaroa stavite duguljaste viklere. Ovo je mnogo praktičnije, talasi izgledaju prirodnije a kosa ostaje zdrava.
-Uvek štitie vašu kosu na suncu. Šeširi su najbolja opcija, jer sunce može da uništi kosu, koja se za razliku od kože ne regeneriše za samo nekoliko nedelja.

-Za postizanje savršenog konjsog repa, lezite na krevet tako da vam ruke vise sa ivice. Skupite kosu na vrhu glave, ili niže ako tako želite. Ako želite da rep bude super gladak, pokvasite četku vodom, i pročešljajte ga.

-Ako želite super izgled za dan ili veče, boho pretenice su pravi izbor. Uzmite prednji deo kose, i počnite sa jedne strane da pletete, uz sam rub glabe. Iza jednog uveta pričvrstite šnalicom ili gumicom. Brzo, jednostavno i uvek aktuelno!

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search