Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

06. 06. 2012

Masna kosa

Pravi način nege

Ako sa vaša kosa brzo masti, bilo da su uzrok spoljni faktori ili prirodno pojačano lučenje lojnih žlezda, dobra vest je da je ovaj mali problem u potpunosti rešiv. Ako često prolezite prstima kroz kosu, jedete masniju hranu ili koristite mnogo preparata za kosu, poput gela, pene, laka I slično, treba samo da prestanete da preterujete sa proizvodima za kosu, da se hranite zdravije I da ne ne dodirujete toliko često I problem će biti rešen.

Ako vam se kosa prirodno masti, koristite šampone inamenjene masnoj kosi I one za volumen. Noviji šamponi za masnu kosu ne sadrže toliko hemikalija kao pre, pa je smanjena mogućnost iritacije kože glave posle njihove upotrebe. Kosu ispirajte mlakom vodom jer vruća voda samo povećava mogućnost mašćenja.

Regeneratore izbegavajte, eventualno ih nanosite na krajeve veoma duge kose, jer ćete u suprotnom pogoršati situaciju.

Cink, pantenol i ulje jojobe umiruju kožu temena i pomažu u čišćenju folikula tako da su vrlo efikasni u borbi protiv masne kose. Ulje jojobe duboko oslobađa pore, uklanja prljavštinu i masnoću i daje kosi elastičnost i vlagu.

Frizura takođe može doprineti mašćenju kose, zato birajte one koje se lako održavaju I koje daju volumen kosi, tako na primer, stepenasta frizura odaje utisak punoće  dok su šiške loš izbor jer se po njima prvo vidi da je kosa masna.  Uvijena kosa je dobro rešenje, jer na taj način kosa nije slepljena za kožu glae pa se manje masti.Ako imate dugu kosu, vezujte je u rep I trudite se da je što više sklanjate sa lica.

Koliko god možete izbegavajte fen, ako baš morate da osušite kosu, činite to na niskoj temperaturi.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search