Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

22. 11. 2019

Dajemo vam savet za hidratacuju kože

Peršun u službi lepote

Peršun je već dugo poznat kao odličan sastojak za hidrataciju kože. Otklanja mrlje od sunca, fleke od toniranih krema, smanjuje podočnjake, otklanja akne i još mnogo toga.

Peršun je bogat antioksidantima koji štiti lice i kožu od slobodnih radikala i prevremenog starenja. Sadrži pre svega mnoštvo vitamina K, vitamin B, odnosno folnu kiselinu koja je deo kompleksa B vitamina i beta karotenom i značajna je za zaceljivanje rana. Visok nivo vitamina C u peršunu je odličan za kožu i on takođe pomaže u njenom obnavljanju. Pre svega, podstiče proizvodnju kolagena koji koži daje vitalnost i elastičnost.

Dajemo vam jedan od saveta kako da osvežite i nahranite kožu: Potrebno vam je nekoliko listića peršuna i malo jogurta. Iseckajte peršun što sitnije i pomešajte ga sa malo jogurta. Komadićem vate ili tuferom nanesite masku na lice i vrat. Ostavite je da deluje 10 do 15 minuta, isperite i namažite hidratantnom kremom. Rezultat će vas oduševiti! Ukoliko imate suvu kožu, ovoj smeši možete da dodate i nekoliko kapi bademovog ulja koje će dodatno da nahrani kožu.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

ana   |    04. 09. 2020   |   12:36:03

zeolt + pcelica

jos jedan odlican nacin za hidrataciju koze je kombinacija zeolit i magija pcele odnosno krema protiv bora sa pcelinjim otrovom

pošalji odgovor
Search