Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

17. 07. 2017

Shea buter u službi lepote

Zdravo i prirodno za vašu kožu

Verovatno ste već čuli za sve blagodeti Shea butera, ali nije loše ponoviti. Deluje protivupalno, pa pomaže kod dermatoloških problema (psorijaza, seboreja, ekcemi, atopijski dermatitis, akne).

Odlično je sredstvo za negu osetljive kože jer ne izaziva alergije, kao i za negu kože nakon brijanja ili depilacije. Preventivno deluje na proces starenja kože i nastanak bora, zrelu kožu hidrira i čini je glatkom, a koristi se i za predeo oko očiju. Jedna je od retkih prirodnih materija koja štiti od UV zračenja. Kao zaštita od sunca nanosi se na celo telo pre sunčanja, ali i na kosu. Nakon sunčanja potpomaže regeneraciju kože i ublažava opekotine.

Pomaže pri zarastanju manjih rana, ogrebotina i opekotina. Shea butter duboko prodire u kožu, regeneriše je, pa se može koristiti u prevenciji i tretmanu strija i ožiljaka. Posebno se preporučuje za prevenciju strija tokom trudnoće.

Pored toga što se koristi u kozmetičkoj industriji kao sastojak najskupljih krema, možete ga koristiti i u „domaćoj radinosti“.

Donosimo vam recept za losion za negu tela i lica. Fantastičan je i vredi ga probati.

Potrebni sastojci za izradu losiona:

80 g kakao butera

80g shea butera

20 g kokosovog ulja

Napunite pola velike duboke šerpe vodom i zagrejte vodu do ključanja. U blender ubacite kokosovo ulje i shea buter, a kakao buter otopite „na pari“ pa dodajte ostalim sastojcima u blender. Kada sve promešate u blenderu (nije potrebno puno vremena, svega nekoliko minuta), sipajte dobijenu smesu u staklenu posudu. Tu posudu najpre ohladite na sobnoj temperaturi, a potom je stavite u frižider. Vaš divni, mirisni losion je spreman za upotrebu!

Preporučujemo

foto

20. 07. 16

Resort 2017 - pidžama party se nastavlja

Inspiracija nam je kuća Protagonist

foto

19. 08. 16

Dobitna kombinacija boja za jesen 2016.

Dve vedre boje će učiniti da zaboravite na sive dane

Search