Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

14. 10. 2016

Večne zapovesti lepe kože

Lice bez mane

Želite da imate čistu, negovanu kožu bez nepravilnosti? Ovo su pravila kojih morate da se pridržavate:

Neka vaše lice uvek bude čisto. Šminka može da sakrije nepravilnosti, ali u isto vreme zadržava slobodne radikale na vašoj koži, što može da izazove pojavu akni. Zato se umivajte, za to predviđenim preparatima, ujutru i uveče.

Ne  cedite mitisere. Odolite tome da se igrate kozmetičara. Ceđenjem akni rizikujete da napravite još goru situaciju. Rezultat će biti zapaljenje, ožiljci i da, još više akni.

Ali, ako ipak to uradite... U redu, šta je urađeno, urađeno je. Sada dezinfikujte površinu sa 2,5 % benzoil peroxida, odnosno nekim proizvodom koji ga ima u sastavu. Bilo koji losion koji sadrži salicilnu kiselinu očistiće pore.

Drzite se oprobanih recepata ili bolje da kažemo sastojaka. Salicilna i glikolna kiselina, benzoil peroksid su se u kliničkim ispitivanjima pokazale kao delotvorne. I dajte im šansu, potrebno je najmanje šest nedelja da bi se rezultati videli. Ako se za tih šest nedelja ne desi ništa, onda taj proizvod nije za vas.

Retinol nije namenjen samo za bore. On takođe čini da fleke blede, utiče na stvaranje prirodnog kolagena i sprečava pojavu akni, ali samo kada se pravilno koristi. Pre spavanja, utrljajte kremu koja sadrži retinol na lice.  Dovoljna je minimalna količina kreme, veličine zrna graška.

Nemojte da zapustite vašu kožu.  Ako tretirate odgovarajućim preparatom aknu, smanjićete njen ‘’životni vek’’ na dan ili dva. Ali pravi cilj je da sprečite bubuljicu da se uopšte pojavi. Nanosite redovno preparate protiv akni i ostalih nesavršenosti.

Nemojte da preterujete sa korišćenjem preparata, jer to može dovesti do isušivanja kože a u ekstremnom slučaju do hemijskih opekotina. Držite se preporučene količine proizvoda.

Trudite se da budete smireni. Istraživanja pokazuju da hormon stresa povećava lučenje masnoće, što dovodi do začepljenja pora i pojavu mitisera. Zato se opustite kad god je to moguće. Radite sve ono što vaš čini srećnim i umanjuje stres.

Zaštitite kožu od sunca, koristite faktor 30 ili veći. Potražite formule sa oznakom “noncomedogenic”, što znači da neće zapušiti pore.

Izbelite postojeće ožiljke. Kada buduljica ode, za njom ostane ružan trag. Izbelite ga tretmanom sa salicilnom kiselinom ili kremama na bazi korena biljke sladića.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search