Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 07. 2016

Ulja za sunčanje: prednosti i mane

I sve što treba da znate o njima

Ulja koristimo da poboljšamo ten i pocrnimo više. Sve to deluje jednostavno, ali da li je zaista tako?

Veoma je bitno da pre nego što se upustite u trku za preplanuli ten uz pomoć ulja, saznate i detalje o ovim proizvodima.

Nemaju sva ulja za sunčanje ista svojstva,, pa su neki sa anti-age efektom a neki imaju SPF. Na ovo dobro obratite pažnju, jer ako ulje nema zaštitni faktor, onda ono samo pojačava dejstvo UV zraka kako bi poboljšali proces tamnjenja kože, pa ako niste pažljivi, ovo može dovesti do opekotina.

Takođe, nikada nemojte nanositi ulje na lice, bez obzira da li ima SPF, jer je tu koža previše osetljiva za ove proizvode.

Dešava se da ulje za sunčanje izazove i alergiju, pogotovo što je i sunce u igri, zato dobro pročitajte sastav i kada nanosite proizvod prvi put, nanesite ga na malu površinu i sačekajte da vidite da li ima neželjenih reakcija.

Ono što je dobro kod upotrebe ulja za sunčanje, jeste što ono hidrira kožu, a to je jako važno kada se izlažemo suncu i za održavanje lepe, preplanule kože.

Naravno, ne zaboravite da je zdravo sunčanje jedino prihvatljivo i da svakako vaše ulje uvek ima i zaštitni faktor koji će štititi vašu kožu.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search