Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

30. 06. 2016

10 loših navika koje štete zubima

Zato što nijedan izgled nije potpun bez savršenog osmeha!

Čini nam se da je lakše govoriti o nezi kose i kože, jer su na tržištu stalno novi načini da se uspori starenje i pobedi ono što nam genetsko nasleđe donosi. Ipak, nijedan izgled nije savršen bez osmeha, te smo se pozabavili lošim navikama koje uništavaju vaše zube.

Naravno, podrazumeva se da, čim prepoznate sebe među redovima koji slede, prestanete da nanosite zlo najpre zubima, a zatim i celom licu.

1. Koristite prirodnu pastu bez fluora? Greška, on je taj koji ne samo da pomaže pri sprečavanju karijesa, već čini zube jačim.

2. Agresivno perete zube? Greška, koristite nežnu četkicu i kružnim pokretima, bez žurbe dohvatite svaki zub, bez ozleđivanja desni.

3. Ne perete jezik? Sve što pojedete i popijete tokom dana ostaje baš na jeziku, tako da ako njega ne operete, čemu pranje zuba?

4. Ah taj konac za zube... To malo svemoćno čudo neophodno je koristiti svaki dan, jer uklanja sve one nečistoće koje četkica ne može da dohvati. A baš te sitnice najčešće izazivaju karijes i mnoge druge probleme.

5. Svi mi volimo blistavo bele zube. Ali, ukoliko preterano često izbeljujete zube, bilo da to radite kod kuće ili kod zubara, šteti zubnoj gleđi. Tako vaši zubi gube na jačini i skloniji su kvarovima.

6. Najlakše je otvoriti kesicu čipsa zubima. Ovim jednostavnim, kratkim potezom rizikujete trajna oštećenja, te ako želite da jedete taj čips, koristite makazice ili nož.

7. Ne žvaćite led! Da, to leto često radimo, potpuno nesvesno, ali zabava koja hladi može da okrnji zub u sekundi.

8. Obožavamo slatkiše, obožavamo sode, citruse, žvake, ali šećer i kiselina u velikim merama će nam doći glave, tačnije zuba. 

9. Slično važi i za sve one proizvode koji mogu da ostave fleke, poput vina, te kada god ste u mogućnosti koristite slamčicu, a zatim isprerite usta.

10. Ipak, ono što je najvažnije je redovna kontrola kod zubara. Na svaka tri, a najviše šest meseci, nerado i sa umerenom dozom straha, ipak ćemo otići na kontrolu, jer kada su zubi u pitanju bolje je lečiti nego ostati bez njih!

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search