Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

22. 06. 2016

Savršeno čista koža tokom letnjih meseci

Kako da je postignete i sačuvate

Tajne lepote koje treba da znate da biste sprečili akne, bubuljice i mitisere u toku leta su pred vama! Otkrivamo vam 6 trikova za prelepu i čistu kožu u letnjim mesecima!

Nemojte da izbegavate kremu za sunčanje samo zato što se brinete da će vam zapušiti pore... sačuvajte svoju kožu mekom i zdravom i odlučite se za nekomedogeno rešenje. Nekomedogene formule su stvorene da ne maste kožu, lagane su, koža ih brzo upija i pogodne su čak i za osetljivu kožu koja je sklona crvenilu i bubuljicama.

Znamo da zvuči kontradiktorno, ali čistači za lice na uljanoj bazi zapravo prolaze kroz ulja koja luči koža lica i uklanjaju višak bolje od ostalih proizvoda. Pogotovo čuda čine kada je u pitanju vodootporna šminka i kreme za sunčanje a da pritom ne oštete epiderm.

Postoje dve vrste eksfoliatora- fizički (pilinzi koji sadrže granule, čestice ili soli koji se utrljavaju i ''ljušte'' odamrle ćelije sa kože) i hemijski(kiseline). Obe vrste uklanjaju mrtve ćelije ali mnogi fizički pilinzi mogu da bude previše grubi i iritiraju osetljiviju kožu. Zato, umesto toga, tražite eksfoliatore koji sadrže alfa i beta hidroksi kiseline ili voćne enzime i rešićete problem bez iritacije.

Proizvodi koji matiraju kožu možda mogu privremeno da sakriju masni sjaj na licu, ali ne rešavaju problem u njegovom korenu. Pitate se šta može da ga reši? Odgovor je: Retinol! Ovaj magični sastojak zapravo skuplja žlezde koje luče ilja na koži. Proizvode sa retinolom uvek nanosite uveče, pred spavanje, pošto je njegovo delovanje najefikasnije u toku noći.

Otarasite se neprivlačnih akni na telu i ne birajte sredstva, SML vam kaže kako! Tražite samo nekomedogene kreme za sunčanje losione za telo, odmah se presvlačite iz oznojene garderobe (kako se tu zadržavaju bakterije) i zamenite standardnu kupku onom koja sadrži 2% salicilne kiseline, jer ćete tako da uklonite višak masnoće sa kože.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search