Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

18. 11. 2015

Pomoć masnoj koži lica

Otkud to i šta da radite?

Naša koža ima nivoe masnoće i nivoe vode kako bi sama sebe održavala u zdravom stanju. Kada su odnosi masnoće i vode idealni, kažemo da osoba ima normalan tip kože. Svaki iskusniji kozmetičar će vam kazati da nikada nije video normalan tip kože u praksi (osim kod dece). Koža nije platno i nije savršena. Tako da nema idealnih slučajeva u prirodi. Kada se desi da se poremeti balans masoće i vode u koži, ona postaje masna (previše masnoće), suva (premalo masnoće), dehidrirana (premalo vode), a najčešće je kombinovana tj. neki delovi lica su suvlji, a neki masniji. Problem kojim se sada bavimo je masna koža. Masna koža ima pojačano lučenje sebuma, a posledice su: mastan film na koži već pola sata posle umivanja, neželjen sjaj na koži, proširene pore i najčešće pojava raznih osipa (bubuljica, mitisera...).

Na pitanje: “Zašto mi se koža previše masti?”, ima nekoliko odgovora:

1. Masna koža kao rezultat pojačanog rada hormona

2. Pod nekim vanrednim stresom ste u životu

3. Jednostavno imate masnu kožu, sa time ste rođeni i sada samo treba da je adekvatno negujete

Šta podrazumeva ta adekvatna nega? Prvo, primetićete kada ustanete ujutru, da je lice masnije nego što bi trebalo, tako da je umivanje nekim sredstvom za pranje lica neophodno, sama voda neće biti dovoljna da uklonite svu nečistoću. Posle umivanja nanesite tonik i odgovarajuću kremu za vaš tip kože. Bilo bi dobro da čistač, tonik i krema budu iz iste linije proizvoda. Isti ritual ponovite uveče pred spavanje. Sastojci koje biste trebali da tražite u proizvodima su:

Salicina kiselina – ima jaka antibakterijska dejstva

Cink – koristi se protiv upalnih procesa na koži

Eukaliptus – poznat po pročišćavajućem dejstvu

Ako primetite da vam se i pored nege lice i dalje koža jako masti, pređite na neki blaži proizvod. Ako je proizvod preagresivan za vašu kožu, ona se brani pojačanim lučenjem masnoće. Radite redovne pilinge (na svakih 5 dana) i redovno posećujte kozmetičara. Profesionalci najbolje znaju da očiste zapušene kanale kože. Ono što možete da učinite u toku dana je da koristite papiriće za upijanje suvišne masnoće. Iako to možete učiniti običnom papirnom maramicom, ovi papirići su bolji jer su tanji, brže upijaju sebum i ne morate da upotrebljavate veliki pritisak na kožu da biste to učinili. Ako imate masnu kožu, ne očajavajte. Vaša prednost je što ćete dobiti bore kasnije od svojih vršnjaka. Tako da vi ne morate da brinete o preranom starenju.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search