Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

05. 10. 2015

Uklonite bubuljicu preko noći

Za hitne slučajeve

Uzroci za nastanak raznih osipa po koži može biti mogu biti razni: hormonski, higijenski,stresni.

Najbolje bi bilo da vašu kožu čisti stručno lice jer oni ipak znaju da očiste sve kanale do kraja. Ako to radite sami i ako ostane sadržaja u samoj pori, oporavak će ići sporije, a moguće je da će ostati i crvena fleka. Ali, ukoliko sutra imate važan dan, a vi imate bubuljicu koje želite da se otarasite, evo šta raditi:

Pošto crvenilo naznačava neki upaljenski proces, možete ga raslađivati ledom. Obmotajte kockicu leda u maramicu i držite na upaljenom mestu 30 sekundi i tako nekoliko puta u toku dana. Trebalo bi da otok spadne, sama bubuljica se smrzavam nečistoće se lako uklanjaju.

Na željeno mesto možete staviti sok od limun. Limunska kiselina će prosto sasušiti sadržaj. Iscedite limun u čašicu i u nerazblažen sok umočite štapić za uši. Njime nanesite kiselinu na željeno mesto nekoliko puta u toku dana.

Takođe, možete otići do apoteke i tražiti od farmeceuta neku kremu na bazi benzil peroksida ili salicilne kiseline. Pažljivo pročitajte uputstvo i počnite sa malom terapijom.

Zapamtite, ni jedan od ovih saveta neće učiniti da bubuljica potpuno nestane, ali njena vidljivost se može značajno smanjiti i kasnije mnogo lakše prekriti šminkom.

Ovo su samo saveti kako sa spasete "od danas za sutra", ali ako često imate ovakve probleme, najbolje bi bilo da odete kod kozmetičara ili dermatologa.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search