Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

21. 07. 2015

Pomoć koži koja je izgorela na suncu

Saveti za one koji nisu pravilno koristili sredstva za sunčanja

Niste nas poslušali, niste pravilno nanosili sredstva koja pomažu koži da što bezbolnije izdrži ove nesnosne sunčane dane. Bilo da se radi o aktivnostima na plaži ili ste se jednostavno neplanirano našli na mestu bez zaklona, vaša koža je izgorela i počela je da se ljušti.

Prvo što ćete morati da uradite je da još povećate zaštitu prilikom daljeg izlaganja. Dakle, ako ste koristili SPF 30 do sada, od sada je vreme za SPF 50. Ovo je samo savet, ne i rešenje.

Ukoliko crvenilo i svrab, praćeno peckanjem postanu nepodnošljivi hladna voda je spas. Sledeći korak je maksimalna hidratacija.

Koristite kreme sa aloe verom ili neke druge sa efektom hlađenja. Zatim, tu su i one koje sadrže protiv upalna dejstva, koje će pomoći da proces ljuštenja prođe što brže i lakše, kao i antiseptička sredstva, koja će sprečiti infekcije.

Nemojte da dirate upaljenu kožu. Nemojte sami da je ljuštite, jednostavno joj dajte predaha i vremena da se zaceli. Kod manjih upala prvi spas je kiselo mleko, dobro provereni recept, koji zbog mlečne kiseline daje elastičnost i hidriranost, a ako se pojave mehurovi na većem delu kože obratiti se lekaru.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search