Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

07. 07. 2015

Brzi načini da se rashladite

Naši saveti za vrele dane

Vrućine su stigle i dugo leto je pred nama. Kako ne možemo stalno da budemo u klimatizovanim prostorijama, a i nije zdravo, niti možemo stalno da se krijemo od sunca, treba pronaći druge načine za instant osveženje. SML vam predlaže nekoliko jednostavnih i kreativnih načina da se u toku letnjih vrućina rashladite i bez klime. 

Pokupite kosu

Kako su trake, šnale i ukrasi za kosu uvek popularni, možete se poigrati mnoštvom kreativnih letnjih izgleda sa podignutom kosom, koja će dozvoliti vašem vratu da diše.

Termalna voda - beauty utočište

Lako stanu u tašnu, blagotvorno deluju na kožu i osveže vas posle samo jednog prskanja.

Smanjite šminku

Umesto podloge, korektora i pudera odlučite se samo za BB kreme i malo rumenila. Što manje opteretite kožu lica tokom vrelih dana, izgledaćete i osećaćete se svežije na + 35C.

U vodi je spas

Kada su temperature visoke, previše hladna voda deluje kao neka vrsta šoka za organizam. Voda sobne temperature je mnogo bolji izbor, kao i mlak čaj jer će mnogo bolje ugasiti žeđ i hidrirati vaše telo iznutra.

Otarasite se fena

Pustite prirodu da odradi svoje. Uz malo pene ili gela stilizujte kosu i pustite je da se sama osuši. Na taj način se nećete kuvati na mlazu vrelog vazduha a kosa će vam biti zahvalna na predahu od tretiranja neko vreme.

Prirodni materijali

Zaboravite na sintetiku! Pamuk i lan su vaši najbolji saveznici kada je toplo. Oni su laki, puštaju kožu da diše a ako se odlučite za belu boju ona će odbijati sunčava zrake što će vas dodatno rashladiti.

Namirnice koje hlade

Limeta i nana su sjajan dodatak vodi kojo će vas momentalno osvežiti, dok čili tera na znojenje, što je prirodni mehanizam našeg tela za rashlađivanje!

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search