Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

23. 06. 2015

Beauty trikovi koje smo naučili od naših baka

Jednostavni saveti koji ne stare

Neke navike u lepoti smo prvi put čule još kada smo bile devojčice. Na prvom mestu je svakako pravilna ishrana, unošenje puno svežeg voća i povrća, a zatim dobar san, kao tajno oružje za lepotu i najjače oružje - ljubav prema sebi, jer kako je govorila Audrey Hepburn: "Srećne devojke su najlepše".

Bake su te koje su insistirale na hidrataciji kože, posebno kada je reč o laktovima, a ukoliko ste se ljutili što vas grdi kada pijete iz slamčice, bila je u pravu. Slamčica je ta koja stvara pukotine oko usana i tako čini da koža brže dobije bore. 

Vazelin i dalje odlična pomoć kada je u pitanju isušena koža, ispucale usne ili pete. Takođe, naše bake su znale da koža zahteva nežnost, posebno predeo oko očiju, a danas se stručnjaci slažu da se krema nanosi nežno i to ujutru i uveče i to nežnim pokretima odozdo na gore. 

I bake su koristile magično kokosovo ulje, koje je danas obavezan sastojak u nezi i kože i kose, a iako nisu imale pilinge, kakve mi danas imamo, koristile su peškiriće i nežno odstranjivale izumrli sloj kože, nakon čega su nanosile kremu.

Beuty režim se u suštini nije mnogo promenio, jedino što je napredovalo su kozmetičke kompanije, koje su pojednostavile negu i napravile mnogobrojne proizvode koje štede vreme i ubrzano rade na obnovi kože.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search