Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

16. 04. 2015

Zašto vaša koža izgleda starije

Odgovor na pitanje i rešenje

Koža stari na razne načine i kod svakoga izgleda drugačije. Neke žene imaju duboke bore i brazde dok druge pate od pega i fleka i gubitka volumena kože. Na način na koji starimo utiče mnogo faktora, od tena, prošlih spoljnih oštećenja, lifestyle faktora do genetike. Stres takođe igra veom važnu ulogu u procesu starenja kože. Hormon stresa kortizol može da ubrza proes starenja tako što tanji kožu i umanjuje njenu mogućnost da zadržava vlagu. Studije pokazuju kako žene koje su prošle kroz ekstremno stresan period u životu izgledaju strije od onih koje nisu bile izložene stresu a istih su godina. Činjenica je da većina nas nije ni svesno toga kako će naša koža stariti sve dok to ne vidimo u ogledalu.

Na sreću, živimo u vremenu kada je welness sastavni deo naše kulture i filozofije. Dostupnost informacija i sastojaka za zdrav život je veća nego ikada. Zdravi recepti, sastojci, sokovi, pa programi treninga i celokupan zdrav način života su veoma lako dostupni svima. Sve to nam omogućava da se daleko u zrelim godinama osećamo mlado, ali naša koža kao da još nije u toku sa vim promenama, jer naša lica počinju da pokazuju znake starenja mnogo pre nego što ih mi osetimo. Ono što fristrira je činjenica da redovno vežbanje zapravo doprinosi borama na licu, jer što manje masti imamo u organizmu, to je manje volumena na licu. Izgleda da je izreka da moramo da biramo između lica i tela istinita, ali zahvaljujući revolucionarnim sastojcima za negu lica, šanse se izjednačavaju pa možete i da se osećate i da izgledate mlado.

Da li koristite prave anti-age proizvode? Ako je odgovor ’da’, onda su antioksidanti i zaštitni faktor odavno deo vaše nege. Svaki tip kože zahteva drugi anti-age plan ali su ti sastojci ključni za svakoga.

Naravno, vaša rutina mora  sadržati  i sastojke koji popunjavaju bore i čine kožu punijom, a hijaluronska kiselina i fibroksil upravo rade na tome. Hijaluron pomaže u zadržavanju vlage  a fibroksil, ekstrakt raži, rekreira vlakna i daje punoću, uz moćnu hidrataciju.

Dakle, uz pravilnu negu, više neće biti bitno koliko svećica na torti imate, već kako se osećate iznutra!

Ukoliko želite da naručite neki do prikazanih proizvoda posetite www.beautyshop.rs 

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search