Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

07. 09. 2011

Okruglo lice

Najbolja frizura

Okruglo lice uglavnom podrazumeva punije obraze koji “zaokružuju celu priču”. Vilične kosti su uglavnom blaže i raspon od vrha brade do vrha čela je približan rasponu od jednog do drugog uveta. Cilj frizure na ovakvom tipu lica je da ga dodatno izduži i “omršavi”. Ako se odlučite za kratku kosu, pogrešna forma može samo dodatno da istakne obraze. Ne spuštajte krajeve do visine vilice, a ako imate kovrdže koncentrišite ih više gore, ka centru glave. Ako budu niže, naglasice već zaobljeno lice. Idealno rešenje je duga kosa. Duga kosa dodatno izdužuje lice i "vuče" ga na dole. Ako vam dužina smeta, možete pola kose da podignete na gore, a gornji deo blago natapirajte. Tako ćete gornjim delom akcentovati jedan pravac, a spuštenim krajevima drugi i tako najbolje moguće vizualno izdužiti okruglo lice. Teksture i dodatni slojevi i blagi talasi takođe ogovaraju ovom obliku lica. Ako se opredelite za šiške – odlično. Izbegavajte jaka, naglašena, tupa sečenja jer će to samo dodati težinu vašem licu. Držite se proređenih šiški začešljanih na stranu. Ako su šiške postavljene na stranu razbiće okruglu formu sa malo asimetrije. Generalno izbegavajte sve jake, pune forme, bobove i dužine kose do brade. Vodite isto računa da nemate sitne lokne, jer što su lokne sitnije, to je lice okruglije.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Jelena   |    17. 09. 2012   |   14:56:04

Re: HELP!

Hvala vam puno na savetima. Najverovatnije ću se i odlučiti za paž frizuru. Sve najbolje! Pozdrav!

pošalji odgovor
SML   |    14. 09. 2012   |   14:54:09

Re: HELP!

Draga Jelena,
u vašem slučaju, savim kratka kosa nije najbolji izbor kako bi to samo još više istaklo okrugle crte lica. Okruglo lice ćete najbolje uokviriti paž frizurom koja je napred duža a pozadi, na potiljku kraća. Vertilakne linije će vizualno suziti vaše lice i izdužiti ga. Takođe, od kraćih frizura će vam stajati i varijante sa dugim i asimetričnim šiškama koje padaju sa strane. Najbitnije je da napred kosu nikada ne skratite previše i da uvek imate "ram" od kose oko lica. Stepenasto stilizovanje izbegavajte jer će samo dodatno stanjiti vašu kosu, jedino blago stepenovanje krajeva može da bude prihvatljivo. Tanjenje kose nikako ne smete dozvoliti frizeru.
Kada sušite kosu, utrljajte malo pene za stilizovanje u koren i provucite okruglu četku kroz kosu enkoliko puta-ovo će kosi dati volumen i izgledaće bujnije.
Nadamo se da će vam naš savet pomoći.
Srdačan pozdrav!
SML

pošalji odgovor

Re: HELP!

Jelena   |    14. 09. 2012   |   00:47:07

HELP!

Imam okruglo lice i tanku i retku kosu... "Diiivna" kombinacija. Neki saveti mi pomažu, a neki su suprotni od onih u članku o tankoj kosi. Molim vas, pomozite mi, koje frizure su najbolje za moju "diiivnu" kombinaciju okruglog lica i tanke i retke kose.
Unapred hvala!

pošalji odgovor

Re: HELP!

Search