Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

16. 03. 2015

Ovo su novi načini za pranje kose

Da, postoji i to

Većina nas kada peremo kosu, radimo sledeće: pokvasimo kosu, nanesemo šampon, pa ga utrljamo i isperemo, ponovimo sve još jednom, nanesemo balzam, sačekamo da se apsorbuje i isperemo detaljno!

Pranje kose je definitivno jedna stvar o kojoj zaista ne želite da previše razmišljate, pa smatrajte ovo jednom novom perspektivom načina na koji to još može da se radi. Jer kada je nega u pitanju i poenta je da malo eksperimentišete sa stvarima koje niste probale pre i koje možda zvuče čudno ali isto tako mogu i da vam promene život, ako ih se pridržavate!

Tu dolazimo do prve metode koja se zove ’no-poo’ i znači da se pri pranju ne koristi šampon! Nastala je zbog uverenja da proizvodi na tržištu samo skidaju sebuma sa kože glave. Filozofija se bazira na tome da patite par nedelja (u smislu masne i neugledne kose, dok se skalp ne navikne i ne iščisti od hemikalija) i da iz toga izađete jači i sa lepšom kosom. Metode koje se preporučuju su normalno trljanje kože glave pod tušem, samo bez proizvoda, onda, jedna velika kašika sode bikarbone koja se razmuti u toploj vodi i kada se rastvori, utrljajte to na skalp i isperite, a poslednja je da posle pranja sodom, pomešate sirće i vodu pola-pola i to stavite umesto balzama i isperete.

Druga metoda inovativnog pranja kose se bazira na prvoj, što se tiče očuvanja sebuma, ali dozvoljava upotrebu kondicionera koji pročišćuje. Samo razdvojite kosu na jednake sekcije i nanesite kondicioner na kožu glave, sekciju po sekciju. Izmasirajte celu glavu i isperite. Ovo se ponavlja na 3 do 5 dana.

Ispiranje uljem je poslednje  novina, koja je namenjena kovrdžavim ženama kojima je potrebna ekstra hidratacija, definicija ili mekoća. Pod tušem, uzmite arganovo, maslinovo, ricinusovo ili jojobino ulje (ili neko drugo na koje vaša kosa dobro reaguje) i ravnomerno ga raspodelite po koži glave i ostavite nekoliko minuta. Onda smanjite temperaturu vode maksimalno (koliko možete da izdržite) i isperite 90%, ostavljajući fini sloj ulja na glavi.

Sada znate tri nova načina za pranje kose, ako isprobate neki od njih, pišite nam i podelite utiske sa nama!

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search