Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

24. 03. 2015

Da li su maramice za skidanje šminke loše za vas?

Za i protiv njihove upotrebe

Bilo da ste došle kući kasno iz provoda, da ste imale naporan dan ili vas jednostavno mrzi da se cimate sa svim tim bočicama, tupferima i sapunjanjem, posezanje za vlažnim maramicama koje lako i brzo uklanjaju šminku vam se ponekad čini kao najbolje rešenje.

Ili ih jednostavno svakodnevno koristite?

Kako mi na to gledamo, vlažne maramice za skidanje šminke su ekvivalent brzoj hrani- lako, brzo ali ne i najzdraviji izbor, zar ne?

Pa za početak, ako nam nešto pomogne da skinemo šminku pred spavanje (o čemu smo mnogo puta pisali koliko je za pravo važno), to ne može biti loše, zar ne? Tu dolazi jedno ’ali’, pošto vlažne maramice ne zamenjuju umivanje lica, pa kožu treba isprati posle njihove upotrebe. Ako baš želite da ih koristite, birajte one bez alkohola, sa najnežnijom formulom.

Dalje sledi činjenica da, da bi toliko efikasno uklonile šminku, maramice su natopljene hemikalijama, pa ako se ne koriste ispravno, samo razmazuju šminku, zajedno sa tim hemikalijama po licu. Ako još uz to sadrže i alkohol, tim gore- veće su šanse za isušivanje i iritaciju. To je još jedan razlog za umivanje posle njihovog korišćenja.

Da, činjenica je da ako moramo da se umivamo posle njih, da maramice onda i ne služe svrsi da ubrzaju odlazak na spavanje, ali imajte u vidu da je bolje i da odete u krevet ako skinete šminku čak i vlažnim maramicama, nego da spavate pod full make up-om!

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search