Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

14. 01. 2013

Dodeljen Zlatni globus

Po sedamdeseti put

Tradicionalna dodela filmskih nagrada Zlatni globus, održana je sinoć po sedamdeseti put, a mnogi smatraju da je ova manifestacija samo proba za dodelu Oskara, i da većina filmova koja osvoji Zlatni globus, osvoji i zlatnu statuu.  

Ove godine, nagradu za najbolju režiju i najbolju dramu osvojio je Ben Affleck i film "Argo", koji govori o  iranskom taocu, u kom glavne uloge tumače George Clooney, Grant Heslov i sam Ben Affleck. Iako je Spilbergov "Lincoln" bio najveći favorit i bio nominovan u čak sedam kategorija, samo je Daniel Day-Lewis dobio nagradu za najboljeg glumca, a nagradu za glavnu žensku ulogu osvojila je Jessica Chastain, za film Zero Dar Thirty. Film "Les Miserables" je osvojio najviše Zlatnih globusa, čak tri i to za najbolji mjuzikl, Hugh Jackman za glavnu mušku ulogu, kao i Anne Hathaway za sporednu žensku ulogu.

Za najbolji animirani film proglašen je "Brave", a najbolji strani je "Amour". Neprikosnoveni Quentin Tarantino osvojio je Zlatni globus za scenario za kontroverzni film  "Django Unchained", a kada je reč o muzici, ovogodišnja najbolja numera je iz filma "Skyfall", koju je otpevala Adele.

Na malim ekranima je prošle godine najgledanija i najbolja dramska serija bila "Homeland", čija je ekipa osvolija Zlatne globuse za najbolju seriju, kao i za glavnog glumca i glumicu (Claire Daines i Damian Lewis). Za najbolju mini seriju proglašena je "Game change", za koju je  Julianne Moore je proglašena za najbolju glavnu glumicu, a Ed Harris za najboljeg sporednog glumca. 

Jodie Foster je ove godine primila Cecil B DeMille nagradu za životno delo, ali ono što je zaintrigirala svetsku javnost je njen govor koji je održala. Ona je naime govorila o svom životu, sinovima, karijeri koju je započela sa samo dve godine, ali i o svojoj seksualnosti. Ona nije otvoreno rekla da je u vezi sa drugom ženom, čak je naglasila da je trenutno sama, ali je uspela da opet zagolica maštu svetskoj javnosti. 

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search