Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

25. 07. 2012

Vanessa Paradis

Šarmantna Francuskinja anđeoskog lica

Kada se sa samo 14 godina pojavila u spotu za pesmu "Joe le taxi", Vanessa Paradis verovatno nije ni sanjala da će njen muzički talenat, glumačke sposobnosti i neobičan stil stvoriti jednu od najcenjenijih evropskih dama. Još kao dete je počela da se bavi pevanjem, a neobično lice, razmak između zuba kao zaštitni znak i magijski šarm doneli su joj popularnost i kod žena i kod muškaraca, ali i milionske ugovore za reklamiranje modne imperije Chanel.

Već pomenuti razmak između zuba samo je jedna od mnogo neobičnosti koje francuska zvezda nosi sa sobom. Ono što je medijima uvek bilo interesantno su njeni muškarci, kao i njeno odevanje, inspirisano različitim dekadama, a najviše pod uticajem hipi i boho stilova. Kada se 1992. godine, sa 20 godina preselila u Njujork, započela je romansu sa Lenny Kravitzom, a iz njihove romanse se rodio album "Vanessa Paradis" sa hit singlom "Be My Baby". 

Nakon muzičkih na red su došli filmski uspesi. Sredinu devedesetih je provela snimajući sa najznačajnijim imenima evropske kinematografije, odbijajući da postane deo holivudske mašinerije. Radila je sa Jean-Paul Belmondom, Alain Delonom, Zhannom Seom i Gerard Depardieuom, sve dok 1998. godine nije zatrudnela sa Johnny Deppom i stavila porodicu na prvo mesto. Depp i Vanessa Paradis su spadali među najbolje obučene, najležernije i veoma privatne parove sveta, te je njihov raskid, sredinom 2012. godine, došao kao pravo iznenađenje, a tabloidi su našli svoju novu naslovnu priču, iako se ni Depp ni Vanessa nisu oglašavali.

Miljenica Karla Lagerfelda ne pridaje puno značaja filmskim premijera i crvenim tepisima, te smo je proteklih 15-ak godina uglavnom viđali kada je davala podršku Johnny Deppu. Nepogrešiv osećaj za stil, neobično i ekscentrično, uz naglašenu ženstvenost, samo su neki od epiteta koji idu uz Vanessine odevne kombinacije. Ipak, gotovo uvek deluje nonšalantno, sa nezainteresovanim stavom, baš kao što dolikuje stereotipu prave Francuskinje. 

Svežeg lica i mršave figure, Vanessa je, poput Kate Moss, sa kojom je neprestano porede, bila pravi kontrast raskošnim supermodelima. Bledog tena i nežnog pogleda, krasila je i krasi brojne naslovnice prestižnih modnih magazina. Iako se nikada nije ponašala poput razmažene zvezde, Vanessa u rodnoj zemlji uživa sve beneficije super zvezde, te je redovan gost kulturnih dešavanja, ali samo ako ih priređuju njeni prijatelji. 

Iako joj se bliži četrdeseti rođendan, Vanessa i dalje nosi duh Lolite kako u svom odevanju, tako i u držanju. Majka dvoje dece planira da naredni period posveti karijeri, te smo sigurni da će uvek zanimljiva Vanessa Paradis uskoro obradovati svoje obožavaoce, kako na velikom platnu, tako i muzikom. 

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search