Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

25. 03. 2014

Džins u pop kulturi

Buntovnice bez razloga i seks simboli

Tokom 50-ih farmerke su bile odraz buntovništva. Kraljice velikog platna i seks simboli, Brigitte Bardot i Marylin Monore, kao i glamurozna Elizabeth Taylor, su oberučke prihvatile ovaj novonastali pokret i pokazale ženama širom sveta da su farmerice veoma moćno sredstvo zavođenja.

Nosile su farmerke ravnog kroja, uske, često dužine kapri ili 7/8. Taylorova je oživela stil kauboja, na ženstven i neočekivano privlčan način, dok je prelepa Francuska glumica i pevačica, uživala u teksas košuljama i uz farmerke najrazličitijih krojeva, stvarajući ležeran izgled za svaki dan, koji je i danas super popularan.

Hipi pokret je usvojio zvoncare kao deo svoje uniforme, a taj model je opstao i tokom 70-ih i glam rock ere. Britanska manekenka, glumica i pevačica, Jane Birkin ih obožava i danas, a tokom svojih zlatnih godina nosila je sve modele i nijasne. Farmerice su bile deo njene svakodnevnice. 

Pevačica grupe Blondie je krajem 70-ih i početkom 80-ih ponosno pokazivala zanosne obline u dubokim, skinny farmerkama, a nešto kasnije, sredinom 80-ih, kraljica pop muzike, Madonna, je pokazala da su iscepane farmerice poput oldtajmera. tada su već postale omiljeni komad mnogih dizajnera, te možemo reći da je to vrhunac popularnosti džinsa, koja i danas ne bledi.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search