Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

03. 11. 2011

Nakit: osnovna pravila

za nošenje i kombinovanje

Nakit je možda tačka na i, koja svakom stilu dodaje onu nedostajuću vezu, koja vas čini posebnom i autentičnom. Upravo nakit reflektuje ono što je ne samo vaš stil odevanja, nego i šminke. Ali uvek se negde pitate, ili bar često, koliko i na koji način treba uklapati određene komade nakita i za koje prilike. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da svom nakitu "dodate" vrednost i učinite ga advekvatnijim.


Izbegavajte:

- Obratite pažnju na tkaninu od koje je izradjena vaša odeća. Tako na primer, izbegavajte nakit koji je fine izrade uz vunene džempere i rolke. To može izazvati efekat kojim će vaš džemper postati "privezak" na nekom prstenu ili minđušama.

- Ako ste oble figure izbegavajte velike komade nakita jer će vas učiniti vizuelno većom, ali ne treba koristiti ni mini komade koji lako mogu da budu apsolutno neupečatljivi.

- Dezeni koji su kockasti nikako ne treba da prate velike komade nakita. Izgledaćete previše "skockano".

- Krupne ogrlice nikako ne idu uz vrat sa kragnama koje su dekorisane, jer ćete izgledati kao da ste u oklopu.

- Jako luskuzne tkanine nikako ne idu uz velike staklene komade nakita. U svemu tome treba imati mere jer luksuz ipak traži luksuz, bilo bi lepo da imate i jedan mali, ali luksuzni komad.

U nastavku ćemo vam predstaviti podelu po tipologiji žena, vezano za godišnja doba. Ostaje na vama da se prepoznate u tipu i primenite neki od naših saveta za Ženu proleće, Ženu leto, Ženu jesen ili Ženu zimu.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search