Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

01. 10. 2012

Istaknite šake

Prstenje

Prstenje birajte uvek u skladu sa proporcijom svoje šake i prstiju. Ako vas je majka priroda obdarila koščatim rukama dugačkih prstiju, možete sa zadovoljstvom i uspehom da nosite veliko prstenje (mada ne preterujte, čak ni vi). Izbegavajte sa druge strane tanke burme ili malo sitino prstenje, jer će vam se ruke u očima drugih pretvoriti u hobotnicine pipke. Ukoliko ste vlasnica kraćih prstiju, onda je pravilo praktično odraz u ogledalu prethodnog, tj. nemojte se odlučivati za veliko prstenje jer će se činiti da vam iz istog raste deo prsta i nokat što baš i nije neki prizor. Kod izbora kamena uvek birajte ovalnu ili pravougaonu formu.

Ne smemo zaboraviti da kod prstenja postoji još jedna važna stvar, a to je sugestivna simbolika svakog prstena i prsta na kojem se nosi. Tako je na primer domali prst na desnoj ruci kod nas (u svetu je reč o levoj ruci)  simbol vernosti, ljubavi i zaveta. Svaki od prstiju nosi određenu simboliku sam po sebi pa će tako ukoliko nosite prsten na određenom prstu pažljivi posmatrač moći da kaže nešto više o vašoj ličnosti a ne samo o stilu. Tako da ukoliko nosite prsten na palcu, neverbalnim jezikom vi emitujete poruku da ste osoba sigurna u sebe i svoje izbore, ako je na kažiprstu to govori u prilog vašoj ambiciji i odlučnosti, na srednjem prstu o odgovornosti i uravnoteženosti, i na kraju mali prst govori o kreativnosti i pomalo egocentrizmu.

Kao i kod prstiju i izbor na kojoj ćete ruci nositi prstenje ima svoje značenje u vezi vašeg karaktera, kažu stručnjaci. Leva ruka je ruka sentimenata i intuicije, umetnosti i svega onoga što se tiče emotivne sfere života, dok je desna ruka rezervisana za akciju, racionalnost i logiku.

Savet plus: Koji god da su vaši izbori kada je u pitanju prstenje, nikada ne preterujte u broju onih koji se nalaze na vašoj šaci. Jedan značajan komad je uvek bolji od gomile raznolikih i neuklopljenih. Nikako nemojte zaboravljati ni na manikir. To će uvek nekom prstenu dati veći značaj na vašem prstu makar se radilo i o nekoj bižu varijanti.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search