Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

21. 07. 2014

Boho danas

Spoj dve kulture

Današnji boho šik se odnosi na spoj Pariz s početka XX veka i hipi kulture. 

Početkom 2000-ih Sienna Miller se pojavila i svojim spajanjem stilova i dekada postala je nekrunisana boho kraljica. Ona je htela da pokaže da je otvorenog uma, da voli da putuje, istražuje, da nije ista kao sve ostale devojke koje su dobile svojih 15 minuta slave. 

Ubrzo su joj se mnoge poznate ličnosti pridružile, te su cvetne haljine, upečatljivi kaiševi, šeširi, velike narukvice i minđuše, uz par čizama na 30 stepeni postale poput uniformi svake IT devojke. Čipka, karneri, pletenice ili ležerno puštena kosa, neobični detalji, svi oni mogu da se kategorišu kao boho/gypsy/hippie nasleđe. 

Među dizajnerima se izdvojila Isabel Marant, koja je ostala verna boho elementima, resama, spajanju rock šika sa hipi kombinacijama, zadržavajući ženstvenost i zavodljivost. 

Boho jeste jedan od trendova koji nikada neće u potpunosti izumreti, najpre jer je jako ženstven, a za njegovo visoko mesto među trendovima najviše su odgovorne Britanke, koje, kako Jean Paul Gaultier kaže, najviše vole da eksperimentišu. 

Pored Millerove, među boho devojkama su sestre Olsen, Alessandra Ambrosio, kao i Kate Moss, koja spaja ovaj stil sa glam rockom 70-ih. Tu su i Rachel Zoe, Poppy Delevingne i mnoge druge dame.  Kate Bosworth i Rachel Bilson su odgovorne za takozvani kalifornijiski boho šik, koji spaja evropski boho sa vrelim kalifornijskim stilom. 

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search