Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

16. 05. 2011

Jojoba

Gaji se zbog ulja koje se dobija iz njenih semenki

 

Jojoba je žbunasta biljka koja raste u Arizoni, Kaliforniji i Meksiku. Gaji se zbog ulja koje se dobija iz njenih semenki. Esencijalno ulje jojobe je bez mirisa, blago žute boje, koje je poznato po svojim hipoalergenskim i drugim blagodetnim svojstvima. Sadrži razne mikroelemente: cink, bakar, jod, vitamin E, vitamine B grupe...Jojobino ulje se koristi pre svega da bi poboljšalo opšte stanje kože. Nalazi se u dosta proizvoda za negu i čini kožu blistavom. Doprinosi elastičnosti i tako pomaže koži da duže izgleda mlada. Takođe se koristi za smirivanje raznih procesa (akni, ujeda insekata, bakterija na koži, ekcema, psorijaze).

Prikladno je za sve tipove kože jer je njegov hemijski sastav sličan sebumu kože ljudi, tako je idealno sredstvo za suvu i ispucalu kožu. Takođe kada se nanese, koža dobija informaciju da je sebum već na prisutan i da nema potrebe za daljom proizvodnjom, što dovodi do čistijih pora.

Koža ga brzo upija, ne ostavljajući mastan trag. Takođe je poznata upotreba jojobe u nezi kose. Hrani i neguje skalp i sprečava pojavu peruti.

Japanski manikir

Japanski manikir

Drevna metoda za modernu ženu ...

Jarke boje

Jarke boje

Obojite svoj svet.. ...

Jeans

Jeans

Đenovski plavo ...

Jasmin

Jasmin

Miris jasmina je jedan od sastojaka mnogih parfema ...

Search