Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 05. 2013

Phoebe Philo

Dizajn i kreacije koje svakome zapadnu za oko

Samo što je završila dizajnersku školu, Phoebe Philo je imala sreću da postane asistentkinja Stelle McCartney u modnoj kući Chloe, a za samo nekoliko godina nasledila je posao od poznate dizajnerke i tako postala kreativni direktor ove modne kuće. Skoro pet godina Philo je bila zadužena za kreiranje Chloe haljina, torbi, farmerki i drugih odevnih predmeta, koji bi istog momenta nestali sa polica u radnjama, čim bi se pojavili.

Najpoznatija je po bebidol haljinama, farmerkama s visokim strukom i drvenim platformama. Koliko njen dizajn i kreacije svakome zapadne za oko pokazuje i činjenica da je svaka od 8000 Paddington torbi koje je kreirala za kolekciju proleće 2005, bila rasprodata čak pre nego što su upošte stigle u prodavnice. Njen rad u modnoj kući Chloe je bio opušten, sa dosta zabave i uz pomć koje je do izražaja dolazila njena kreativnosta. Sve je iznenedila kada je odlučila da se na samom vrhuncu svoje karijere povuče, i posveti porodici i materinstvu. Ona je oduvek bila dosta zatvorena osoba za javnost i njen cilj je bio da je svi upoznajuu kroz njen dizajn i modele, što joj je i uspelo.

U javnosti je nije bilo skoro pet godina i  modni svet je žudio za njenim inovacijama, modelima sa jedinstvenim vintidž pečatom i svi su se pitali šta će Phoebe da uradi sledeće? Odgovor je stigao iz korporacije LMVH, gde joj ponuđeno da uspavani pariski brend Celine podigne na više mesto u svetu mode. Njen dolazak u Celine je bio odličan preporod za sve, i za nju i za  francusku modnu kuću. Koliko je ova dizajnerka taletnovana i koliko se u nju imalo poverenja, pokazuje i činjenica da je svaku kolekciju napravila iz svoje kuće. Ona je vratila onaj šik koji je oduvek krasio Celine, a njene kolekcije su odmah postale poznate i perpoznatljive. Hit komad iz aktualne kolekcije za proleće - leto 2013. su papuče postavljene krznom, a nova kolekcija prikazana u Parizu dobila je odlične kritike.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Search