Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

29. 10. 2012

Laura Mercier

Stručnjak za besprekoran ten

Laura je rođena u Provansi, a sa 17 godina odlazi u Pariz gde upisuje slikarsku školu. Nakon odluke da svoj talenat sa platna prenese na lice, upisuje akademiju Carita gde se školuju profesionalni šminkeri. Uskoro ona postaje deo tima koji prezentuje akademiju, radi kao šminker i predaje novim polaznicima uz Thibault Vabre.

Laura se 1985. godine seli u New York, gde se pridruzuje timu američkog Ella. Sarađuje na kampanjama za Bergdorf Goodman, Bloomingdale’s, Clairol i editorijale za najprestižnije časopise uključujući Elle, Vanity Fair, Glamour, Seventeen. Počinje da radi za L’Oreal, Maybelline, Victoria’s Secret, Gap, Banana Republic i druge kompanije. Sarađivala je sa Madonnom na svim njenim javnim nastupima. za Elizabeth Arden i Chanel je radila na reklamnim kampanjama tokom 4 godine.

Poznata je po svom umeću da ten učini besprekornim, pa su je angažovale mnoge poznate ličnosti  poput Sarah Jessice Parker, Julie Roberts i Juliette Binoche. Uvek je nastojala da istakne prirodnu lepotu i umeren izgled. Svoje ideje i tehnike podelila je sa čitaocima 2006. godine, u Vodiču za besprekoran ten.

U želji da zadovolji potrebe klijenata razvila je sopstvenu liniju proizvoda, baziranu na klasičnim paletama boja. Kozmetika Laura Mercier se proizvodi već 17 godina i dostupna je u 27 zemalja u renomiranim prodajnim objektima Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue, Nordstrom, Bloomingdales i Sephora.

Laura je osvojila brojna priznanja za najbolje kozmetičke proizvode i za svoje učešće u kampanjama poznatih modnih kuća. U desetogodišnjoj saradnji sa fotografom Stevenom Meiselom stvorene su neke od najlepših naslovnih strana za Vogue, Harper’s Bazaar, Marie Claire i Allure.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Alex Box

Alex Box

Najluđa među ludima ...

Pat McGrath

Pat McGrath

Najširoj javnosti poznata je po catwalk radovima za kuću Dior ...

Guido Palau

Guido Palau

Najveći trendseter kada je u pitanju kosa ...

Peter Philips

Peter Philips

I Miki Maus napravi razliku ...

Search