Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

04. 03. 2013

Alexander Wang nas nije razočarao!

Balenciaga za jesen/ zimu 2013. godine

Ideja da zameni Nicolasa Ghesquièrea u modnoj kući Balenciaga bila je svojevrstan izazov za Alexandera Wanga. Naime, modni dizajner tajvansko-američkog porekla je od novembra prošle godine postao kreativni direktor ovog čuvenog brenda, nakon odlaska Ghesquièrea koji je na toj poziciji bio čak petnaest godina.

Wang  je dosta vremena proveo pripremajući kolekciju za sezonu jesen/ zima 2013. godine i zaista energija koju je prikazao nije razočarala Balenciagainu vernu publiku. Boje na kojima se zadržao su crna, bela i siva. Vešto se poigrao sa formom i krojevima. Prikazao je ženstvene haljine, košulje, sakoe i kapute koje je odlično uklopio sa pencil suknjama i uskim pantalonama.On je invertovao dan i noć, pa je tako dnevna kombinacija začinjena glamurom koji je pre bio rezervisan samo za veče.

Takođe, kreator je koristio fenomenalne materijale- crna koža je u vidu detalja našla svoje mesto na haljinama. Kombinacije su naglašene takozvanim ‘’biker’’ čizmama koje će biti popularne očigledno i naredne sezone.

Pistom su prodefilovale manekenke diskretno našminkane i sa svedenim frizurama.

Iako je u celoj kolekciji prisutan uticaj rada Nicolasa Ghesquièrea, pa i samog Cristobala Balenciagae, pošteno je naglasiti da je Alexander Wang prikazao jedan sasvim svež i nov pogled u modnom smislu.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search