Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

21. 12. 2011

Meryl Streep

U ulozi Margaret Thatcher i na naslovnoj strani Vogue-a

Streep-ova, koja danas ima 62 godine, rekla je za američki Vogue da su joj, otkad je napunila 40, nuđene uloge 3 različite veštice. Ona je verovala da to znači da žene njenih godina deluju "groteskno, na određenom nivou", i rekla je mužu: "Gotovo je."

Ona se nalazi na naslovnici Voguea za januar po prvi put, i u intervjuu u šali kaže da je, ujedno, i najstarija osoba kojoj se to desilo.

Njena naredna uloga biće u filmu "Čelična Lejdi", u kome će tumačiti lik britanske premijerke Margaret Thatcher. Glumiće premijerku od njene 49. do 85. godine

Tokom njenog mandata, Thatcher-ova je važila za neverovatnu ikonu, ali, pre ovog filma, nije se razmišljalo i o tome da je ona predstavljala i modnu ikonu.

21 godinu nakon njenog vremena, Thatcher-ova je ponovo u punom sjaju, reinkarnirana u liku Meryl Streep. U biografskom filmu Phyllide Lloyd, biće prikazan njen uspon od kćeri bakalina do mesta prve (i, zasad, jedine) premijerke Velike Britanije, i, konačno, do pada u demenciju. Sam film izaziva podjednako interesovanja i kontroverzi kao i sama premijerka nekada, dok se gluma Streep-ove već pominje u kontekstu nominacije za narednu dodelu Oscar-a.

Consolata Boyle, dizajnerka kostima za "Čeličnu Lejdi" - već nominovana za Oscara i BAFTA nagradu za rad na filmu "Kraljica" ("The Queen") - opisuje politiku Margaret Thatcher kao "dijametralno suprotnu svojoj", ali njen lik kao "fascinantan".

Consolata je obavila opsežne pripreme i dosta istraživanja pre nego što je otpočela rad na filmu. Proučila je šare i najrazličitije komade odeće premijerkine omiljene marke, Aquascutum, kao i Jean Muir, a zatim i slike njenog razvoja od male bakalinove kćeri do "blagoslovene Margaret" - i ostala je potpuno zaintrigirana "onime što joj je dalo takvu odlučnost, takav urođeni stil, ali i ambiciju da razvija svoj izgled, a sve u borbi za uspeh." Kao što je bio slučaj i sa "Kraljicom", dizajnerka je počela da ceni Thatcherovu kao "istinsku lepoticu, porcelansku lutku sa tom predivnom kožom, koja zna koji su njeni aduti. Ona ih je koristila do poslednjeg stepena, tako da činjenica da vam se ona dopada ili ne postaje potpuno irelevantna." (Ili, rečima njenog ministra, "Da li mi se dopada? Ona nije tu da bi se dopadala. Ona je sila prirode.")

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search