Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

02. 12. 2014

Odlazak Oscar de la Rente

Veliki gubitak za modni svet

Oscar de la Renta, koji je došao iz Dominikanske Republike, je od 60-ih pa sve do poslednjih dana stvarao i negovao ženstveni, damski izgled. Njegove kreacije su šetale crvenim tepisima, a revije predstavljale pravu poslasticu Nedelje mode u Njujorku. Oblačio je Jackie Kennedey Onasis,Lady Dianu, Sarah Jessicu Parker, Amy Adams, koja je u njegovoj kreaciji ponela i Oskara, a venčanica za  Amal Alamuddin je jedno od njegovih poslednjih remek-dela.

Karijeru je započeo uz Cristóbal Balenciagu, a zatim prešao u Lanvin. Godine 1963. je iz Pariza otišao za Njujork i počeo saradnju sa legendarnom Dianom Vreeland. Nakon toga je počeo da radi za marku Jane Derby, koja je promenila ime u  Oscar de la Renta for Jane Derby, a nakon smrti Derbyjeve, nastala je kuća Oscar de la Renta, koja je u modnom svetu svoj uspon započela krajem 80-ih godina.

U 82. godini, 20. oktobra, Oscar de la Renta je izgubio bitku sa rakom. Preminuo je u svom domu uz porodicu i svoje pse, ostavivši modni svet u šoku i u suzama.

Najlepše haljine ovog vanserijskog dizajnera možete pogledati na linku. 

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Novosti po kojima ćemo pamtiti 2014.

Search