Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

17. 06. 2013

Havaianas

Pravi brazilski duh

Rođene u Brazilu 1962. godine, Havaianas papuče i sandale su otelotvorenje energije i strasti jedne od najuzbudljivijih zemalja na svetu.

Prvi par Havaianas japanki stvoren je 1962. Ove papuče bile su inspirisane tradicionalnim japanskim sandalama Zori, koje su napravljene od platnenih traka i koje su imale đon od pirinčane slame. To je razlog zašto svaki Havaianas par ima gazište koje ima teksturu pirinča, što je samo jedna od stvari koje ih nepogrešivo karakterišu. Uskoro su usledili i poznati slogni, pa je 'Havaianas, the real ones' (Havaianas, one prave), veoma brzo obišao planetu.

Devedesetih godina počinje istinska ekspanzija brenda, praćena sloganom 'Havaianas, everyone wears them' (Havaianas, svi ih nose), pošto je sve veći broj poznatih ličnosti počeo da nosi i voli ove udobne papuče, a u magazinima su se sve češće viđale reklame u karakterističnom vedrom i šarenom Havaianas stilu.

Trend 'okretanja' Havaianas tako da je bela strana dole a obojena gore, stvorio je sandale Havaianas Top, koji je u početku stopala brazilaca bojio u 8 nijansi, dok danas ova paleta broji čak 20 različitih boja.

Trendovi su uvek bili specijalnost ovog brenda, sa novim bojama, printovima i modelima namenjenim svima, od onih koji su tek prohodali (Havaianas Baby), preko sportista, jer je 1998. u čast Svetskog prenstva u fudbalu kreirana posebna kolekcija, pa čak i do elegantnih dama koje vole delikatnije modele (Havaianas Slim).

Popularnost Havaianas je planula kao šumski požar. Preko Havaja, Australije, Francuske, mnogih magazina i izloga elitnih robnih kuća i od 2007. nova faza u napretku kompanije je postignuta kada je brend ušao na američko i evropsko tržište pa su Havaianas danas mogu naći u preko 60 zemalja sveta. Čak i dodela Oscara ne mođe da prođe bez njih, jer od 2003, ekskluzivni modeli se poklanjaju nominovanima.

Posle ovoga dolazi korak koji je posut dijamantima, ili tačnije, specijalna edicija je kreirana zajedno sa H.Sternom, poznatim draguljarom, sa papučama koje su obojene 18-o karatnim zlatom i sa umetnutim dijamantima.

Danas, 50 godina posle nastanka, Havaianas su kreativne, cool, neočekivane i moderne u stotinu šarenih modela i čine srećnim stopala velikog broja ljudi širom sveta!

Preporučujemo

foto

14. 10. 16

Dopunite svaku kombinaciju nakitom

Šlag na torti

foto

18. 10. 17

Zoe Kravitz lice YSL za proleće 2018

Kada uparite živahnu mladu devojku poput Zoe sa modnim majstorom poput Anthony-a, mora se desiti nešto divno

foto

03. 05. 18

Nova kolekcija Converse x Miley Cyrus

Kolekcija Converse x Miley Cyrus predstavljena je u sredu ujutru, sadrži čitav spektar odeće i obuće.

Search