Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

01. 01. 2012

Sergio Rossi

kombinacija luksuza i ekologije

Segio Rossi je italijanski modni kreator i proizvođač ženskih cipela i tašni, kao i limitirane kolekcije cipela za muškarce. Vlasnik marke Sergio Rossi je francuski konglomerat PPR.

Rossi je počeo da radi sa svojim ocem, izrađivačem cipela, tokom pedesetih, u mestu San Mauro Pascoli, u italijanskoj regiji Romagna. Preselio se u Milano na dve godine i počeo da prodaje cipele sopstvene izrade prodavnicama u Bolonji 1966. Možda je najpoznatiji po saradnji sa kompanijom Gianni Versace tokom sedamdesetih, i Dolce&Gabbana tokom devedesetih.

Prvi butik koji je poneo njegovo ime otvoren je u Ankoni, a firma se proširila internacionalno tokom osamdesetih i devedesetih. Ekspanzija je kulminirala 1999, kada ju je kupila firma Gucci.

2011, Sergio Rossi upravlja radom 38 prodavnica u direktnom vlasništvu, 29 prodavnica franšize (uključujući i prodavnicu robe ekskluzivno za muškarce u Milanu), kao i online butik za SAD. Trenutni kreativni direktor je Francesco Russo.

2009, sa ciljem dokazivanja da se luksuz i moda mogu kombinovati sa svešću o okolini, Sergio Rossi je lansirao liniju Eco Pump, a deo prihoda je namenjen organizaciji GoodPlanet.org.

Preporučujemo

foto

14. 10. 16

Dopunite svaku kombinaciju nakitom

Šlag na torti

foto

18. 10. 17

Zoe Kravitz lice YSL za proleće 2018

Kada uparite živahnu mladu devojku poput Zoe sa modnim majstorom poput Anthony-a, mora se desiti nešto divno

foto

03. 05. 18

Nova kolekcija Converse x Miley Cyrus

Kolekcija Converse x Miley Cyrus predstavljena je u sredu ujutru, sadrži čitav spektar odeće i obuće.

Mirjana M   |    09. 12. 2011   |   14:06:13

Naslov

Jednostavno-savršeno!!!

pošalji odgovor
Search