Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

11. 11. 2011

Brian Atwood

Moderni glamur

Brian Atwood je studirao umetnost i arhitekturu pre nego što je upisao F.I.T. u New York-u. Po završetku fakulteta, pratio je poziv manekena i 7 godina proveo na Evropskim pistama. Tako je, u Milanu dok je tražio posao dizajnera, bio otkriven od strane Gianni Versace-a. Tako je Atwood postao prvi amerikanac koji je radio za ovog velikog dizajnera, a karijeru je počeo u Versus-u. Brzo je napredovao i uskoro je postao glavni dizajner za Versace modne detalje.

Za 9 godina, koliko je proveo u Versace-u, Atwood je pored vrhunskih majstorih kvaliteta razvio prefinjene tehničke sposobnosti koje su mu pomogle da osnuje svoju kompaniju. Tako je 2001. debitovao sa svojom prvom kolekcijom. Reputaciju je stvaro ne samo vrhunskom izradom cipela, nego i kreativnim načinima promovisanje istih, za šta je jednom koristio i akrobate.
Atwood je nastavio da osvaja svojim kreacijama, kako klijentelu među kojima je sve više poznatih ličnosti, tako i tržište, koje ga je ne jednom nagradilo. Od 2007. Brian je na mestu kreativnog direktora luksuzne Švajcarske firme Bally.

Ključni aspekt privlačnosti Brian Atwood imena je u ekskluzivnosti i superiornom kvalitetu, sve se proizvodi u Italiji. On vodi posao na "staromodni" način, tako da sam nadgleda skice, izbor materijala i detalje konstrukcije. Izbegavajući preveliku eksponiranost i masovnu produkciju, Atwood vodi svoju firmu kao luksuzni butik ulažući sebe rigorozno. Cela proizvodnja je posvećena luksuzu i svaki deo dizajna mu je podređen. Atwood uspešno kombinuje moderan dizajn sa neverovatnim glamurom, uz dozu sirovog seksipila. Njegovi američki koreni u kombinaciji sa evropskom tradicijom uvek daju sjajan spoj.

Preporučujemo

foto

14. 10. 16

Dopunite svaku kombinaciju nakitom

Šlag na torti

foto

18. 10. 17

Zoe Kravitz lice YSL za proleće 2018

Kada uparite živahnu mladu devojku poput Zoe sa modnim majstorom poput Anthony-a, mora se desiti nešto divno

foto

03. 05. 18

Nova kolekcija Converse x Miley Cyrus

Kolekcija Converse x Miley Cyrus predstavljena je u sredu ujutru, sadrži čitav spektar odeće i obuće.

Svetlana Dojčinović   |    06. 12. 2011   |   12:06:40

Naslov

Extra i sandale i cipele neznam šta je lepše.

pošalji odgovor
Search