Štampaj

Pošalji prijatelju

20. 09. 2011

Christian Louboutin

Crveni đon kao zaštitni znak

Christian Louboutin je rođen 1963 u Parizu i od mladih dana je pokazivao zanimanje za dizajn obuće i svo slobodno vreme je provodio u skiciranju svojih kreacija. Kreativna iskra, koja će kasnije postati Louboutin zaštitni znak, došla je iznenada. Jednog dana 1979, dok je šetao ulicama Pariza, primetio je znak ispred muzeja Umetnosti Afrike i Okeanije, bila je to nacrtana ženska cipela na visoku i tanku štiklu, precrtana crvenom linijom, koji upozorava žene da ne grebu podove svojim skupim cipelama. To je izgleda zasmetalo budućem dizajneru i on je, posle razmišljanja o problemu, došao do rešenja koje je uključivalo kompresovane flekice i đonove, koji su sprečavali grebanje glatkih površina. Između 1980. i 1986. Louboutin počinje da radi i ubrzo počinje da šegrtuje za Chanel, Yves Saint Laurent, Maud Frizon i druge prestižne modne kuće.

Ubrzo potom otvara butike u Parizu i New York-u a od sredine 90-tih počinje da dizajnira za Jean Paul Gaultier, Chloe, Azzaro, Diane Von Furstenberg, Victor & Rolf, Givenchy i Lanvin i na taj način doprinosi kolekcijama visoke mode i pret-a-porter narednih godina. Dobio je Fanny nagradu International Fashion Group za doprinos u svetu mode.

Na oproštajnoj reviji visoke mode Yves Saint Laurent-a 2002, Louboutin je kreirao cipele za finale. Pod nazivom ‘’Christian Louboutin za Yves Saint Laurent Haute Couture 1962 2002’’, to je bio jedini put kada je YSL povezao svoje ime se drugim dizajnerom. 2007. dizajner sarađuje sa rediteljem David Lynch-om na izložbi pod nazivom ‘’Fetish’’, na kojoj su predstavljeni sexy objekte-fetišističke cipele-koje je fotografisao Lynch.

Fashion Institue of Technology u New York-u je 2008. odao počast Louboutin-u priredivši značajnu i opširnu retrospektivu njegovog rada. Danas, sa mnogo nagrada, saradnji i revija iza sebe, Christian Louboutin cipele se mogu naći u 12 monumentalnih butika i u 46 zemalja u robnim kućama  Sak's, Nieman Marcus, Barney's, Harvey Nichol's, Bergdorf Goodman… Louboutin takođe nastavlja da dizajnira cipele za mlade i talentovane dizajnere kao što su Rodarte i Roland Mouret. Mnoge poznate ličnosti nose njegove cipele na elitnim događajima, gde je posebno zastupljen model visoke štikle sa skrivenom platformom (Christian Louboutin Platform Pump).

Preporučujemo

foto

14. 10. 16

Dopunite svaku kombinaciju nakitom

Šlag na torti

foto

18. 10. 17

Zoe Kravitz lice YSL za proleće 2018

Kada uparite živahnu mladu devojku poput Zoe sa modnim majstorom poput Anthony-a, mora se desiti nešto divno

foto

03. 05. 18

Nova kolekcija Converse x Miley Cyrus

Kolekcija Converse x Miley Cyrus predstavljena je u sredu ujutru, sadrži čitav spektar odeće i obuće.

Dijana   |    16. 12. 2011   |   02:11:17

Naslov

da mi je bar jedan par... (bilo kojih :D)

pošalji odgovor
Leca Lo   |    22. 11. 2011   |   13:20:07

Naslov

Prelepe...

pošalji odgovor
Search