Štampaj

Pošalji prijatelju

16. 03. 2014

Čovek sa glavom kupusa i dve fatalne žene

Serge Gainsbourg & Jane Birkin & Brigitte Bardot

Dekadencija, seks, žene, alkohol, muzika za sva vremena, talenat koji se ne može izmeriti i stalno insistiranje na tome koliko se oseća ružno u odnosu na ostale ljude su obeležili život Serge Gainsbourga, Pa ipak, dve svetski poznate dame su u njemu videle nešto daleko veće. Prva je bila Brigitte Bardot.

Serge i Brigette su se upoznali kada je prelepa glumica odlučila da je baš on taj koji će je uvesti u svet muzike. Iako je bila u braku, Bardotova je uživala u aferi, koja je gotovo preko noći potresla svet šou biznisa. Veza nije dugo trajala, ali ju je Serge učinio besmtrnom albumom Initials BB.

Slomljenog srca, vratio se alkoholu i filmu. Mlada mršavica, koja je tek došla iz Londona u Pariz kako bi snimila film “Slogan” je bila ono što je Sergu trebalo. Sasvim drugačija od fatalne Brigette, Jane Birkin mu je pružila porodicu, dom, bila partner na privatnom i poslovnom planu. Ipak, njegovi demoni su je naterali da nakon 14 godina veze zauvek ostavi Sergea, koji je preminuo od srčanog udara 1991. godine.

Ostali su prijatelji do kraja, a zauvek će ih povezivati multitalentovana ćerka Charlotte Gainsbourg, ali i pesma koju je Serge napisao za Brigette, a koja je igrom slučaja proslavila njegovu ljubav sa Jane, “Je t'aime… moi non plus".

Jane nije bila samo lepo lice, već i trendseter, te se njeno ime u svetu mode izgovara sa strahopoštovanjem jer je “kriva” za stvaranje jedne od najčuvenijih torbi svih vremena, Hermes Birkin. Uticala je na promenu imidža Serge Gainsbourga, bila mu je muza, inspiracija, dovoljno mudra da spozna kada je dosta.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Lepotice i rokeri

Search