Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

19. 02. 2014

INXS ponovo vlada planetom!

Veliki bend na malim ekranima

Protekle dve nedelje na australijskoj televiziji je emitovana mini serija posvećena bendu INXS, njihovim usponima i padovima i harizmatičnom frontmenu, Michael Hutchencu. Dvosatno podsećanje je sa Australije brzinom svetlosti zarazilo ceo svet, a biografska drama INXS: Never Tear Us Apart je dovela do skoka prodaje albuma ovog legendarnog benda.

INXS je jedan od dva najveća benda iz Australije, a muzičkom scenom su vladali 80-ih i početkom 90-ih godina. Njihova muzika je ipak pala u senku kada je pokojni Michael Hutchence ostavio svoju tadašnju devojku, supermodela Helenu Christensen, i započeo aferu sa suprugom Sir Boba GeldofaPaulom Yates. Svet je ostao u šoku kada je Hutchence sebi oduzeo život 1997. godine, a 2000. Paula je preminula od prevelike doze heroina. Par je iza sebe ostavio ćerku Tiger Lily, koju je Geldof usvojio.

Bend je nastavio sa radom i nakon gubitka pevača i najveće kreativne snage, ali uspomena na Hutchencea, koji je bio izuzetan tekstopisac i jedan od najseksepilnijih muzičara svih vremena, ne bledi.

Kako je već najavljeno DVD izdanje ove mini serije, verujemo da ćemo imati prilike da uživamo u fantastičnoj muzici, koja prkosi vremenu, ali i da pogledamo jednu tragičnu priču iza koja se krije slava, droga i rokenrol. 

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search