Štampaj

Pošalji prijatelju

19. 02. 2014

INXS ponovo vlada planetom!

Veliki bend na malim ekranima

Protekle dve nedelje na australijskoj televiziji je emitovana mini serija posvećena bendu INXS, njihovim usponima i padovima i harizmatičnom frontmenu, Michael Hutchencu. Dvosatno podsećanje je sa Australije brzinom svetlosti zarazilo ceo svet, a biografska drama INXS: Never Tear Us Apart je dovela do skoka prodaje albuma ovog legendarnog benda.

INXS je jedan od dva najveća benda iz Australije, a muzičkom scenom su vladali 80-ih i početkom 90-ih godina. Njihova muzika je ipak pala u senku kada je pokojni Michael Hutchence ostavio svoju tadašnju devojku, supermodela Helenu Christensen, i započeo aferu sa suprugom Sir Boba GeldofaPaulom Yates. Svet je ostao u šoku kada je Hutchence sebi oduzeo život 1997. godine, a 2000. Paula je preminula od prevelike doze heroina. Par je iza sebe ostavio ćerku Tiger Lily, koju je Geldof usvojio.

Bend je nastavio sa radom i nakon gubitka pevača i najveće kreativne snage, ali uspomena na Hutchencea, koji je bio izuzetan tekstopisac i jedan od najseksepilnijih muzičara svih vremena, ne bledi.

Kako je već najavljeno DVD izdanje ove mini serije, verujemo da ćemo imati prilike da uživamo u fantastičnoj muzici, koja prkosi vremenu, ali i da pogledamo jednu tragičnu priču iza koja se krije slava, droga i rokenrol. 

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search