Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

30. 09. 2013

Preporučujemo da pogledate: Trance!

Nakon sjajne adaptacije Trainspottinga

“Trance” je najnoviji film britanskog reditelja Dannyija Boylea.

Iako je prvi značajniji rezultat u filmskom svetu postigao sa vrlo interesantnim projektom pod imenom “Shallow Grave“, istina je da se publika van granica Ujedinjenog Kraljevstva sa Bojlom ozbiljnije upoznala tek nakon što je snimio izvrsnu adaptaciju romana škotskog pisca Irvinea Welsha ”Trainspotting“. Bojl je svoje genijalne nezavisne projekte daleko ostavio iza sebe i sada važi za jednog od “skupljih” mejnstrim Holivudskih reditelja.

Priča filma “Trans” se centira oko domaćina aukcija po imenu Sajmon, koji je zajedno sa grupom izuzetno ozbiljnih kriminalaca umešan u pljačku jedne vrlo skupe slike. Sajmon, momak koji je ukrao i sakrio sliku, pati od amnezije. Grupa kriminalaca u želji da pronađe svoj plen, šalje Sajmona kod Elizabet, specijaliste za hipnoterapiju, koja pomoću njene specijalnosti, odnosno hipnose, pokušava da povrati uspomene hosta aukcija i sazna gde je isti sakrio sliku. Što dublje Elizabet zalazi u Sajmonom um, granica između hipnoze i stvarnosti postaje sve nejasnija, a ulozi i tenzija kreću znatno sve više da rastu.

Glavne uloge tumače sjajni Vincent Cassel, James McAvoy i Rosario Dawson, koja je ujedno i ključni faktor u filmu.

Ovaj triler zaslužuje najvišu ocenu za fotografiju, za koju je zaslužan Anthony Dod Mantle. Čitav vizualni identitet film je vrlo dopadljiv i zaista svi ljudi koji su radili na njemu su pravi majstori svog zanata.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search