Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 09. 2013

JFKov omiljeni parfem ponovo u prodaji

Evocirajući uspomene uz poznati miris

Miris koji se miks drvenastih nota i vanile je dobar, ali je još bolja priča o tome kako ga je John F. Kennedy otkrio.

Priča počinje davne 1937. godine, kada je mladi Kennedy upoznao Alberta Fouqueta, zgodnog, finog mladića koji je neodoljivo mirisao i bavio se izradom parfema.

Kennedy je bio toliko fasciniran mirisnom notom da mu je Fouquet isporučio bočicu, uz poruku da je u pitanju mešavina francuskog glamura koji nedostaje Amerikancima.

Parfem je bio sačinjen od aromatičnih biljaka koje je Fouquet otkrio na put kroz Chile, par godina ranije. Jedina poznata biljka se zove Andrea, ostale su i danas ostale nepoznanica.

Kennedy je brzo potrošio prvu bocu i naručio još osam za sebe i jednu za svog brata. Fouquet mu je naravno izašao u susret i poslao porudžbinu, etiketirajući bočice nazivom “Eight & Bob”.

Reč o ovom opojnom parfemu se proširila i ubrzo su ga želeli i Hollywoodski velikani poput Carya Granta i Jamesa Stewarta.

Nažalost, Fouquet je poginuo 1939. godine u saobraćajnoj nesreći. Njegov asistent Philippe je nastavio proizvodnju još nekoliko meseci, a onda je sve prekinuo rat.

Zahvaljujući beleškama koje je sakrio unutar knjige, njegova porodica je obnovila formulu i ponovo pokrenula proizvodnju. Sada se “Eight & Bob” vratio u svojoj originalnoj formuli i donosi glamur prošlih vremena.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Search