Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

25. 07. 2013

Mikonos, Grčka

Grad koji nikada ne spava

Dobrodošli u svet glamura i zabave, sunčanih plaža i noćnih klubova, dekadencije i ekstravagancije, dobrodošli na Mikonos.

Ostrvo se nalazi na sred Egejskog mora i pripada grupi Kiklada. Postoji mit da je ostrvo dobilo ime po Apolonovom unuku Mikonosu, a u grčkoj mitologiji se pominje kao mesto borbe između Zevsa i Titana.

Središte ostrva je grad Mikonos, omiljena letnja turistička destinacija svetske elite. Mnogi su ga posetili i poželeli da zauvek ostanu, međutim to nije tako lako, postoji lista čekanja za one koji žele da ovde poseduju bar parče zemlje. Među malobrojnim srećnicima je Sting, koji ovde ima kuću.

Prvo što svako primeti je specifična arhitektura. Bele kuće sa ravnim krovovima, plava vrata i prozori, uske popločane ulice, balkoni prepuni cveća daju slikovit i čaroban doživljaj. Zaštitni znak Mikonosa su bele vetrenjače sa slamnatim krovovima, koje datiraju iz 16. veka. Domaća atmosfera, prodavci cveća i ribari sa jutarnjim ulovom, a na samo korak dalje prestižni barovi, vrhunski restorani, mondenski butici, marina prepuna luksuznih jahti, potpuni kontrast na veoma malom prostru.

Plaže na Mikonosu su poznate zbog zlatnog peska i kristalno bistrog mora, ali i zbog najboljih zabava, koje traju celi dan i noć, uz najpoznatije svetske DJ-eve.

Ako se iscrpljeni posle provoda uputite ka svom smeštaju i pomislite da vam se priviđa pelikan koji se lagano gega prema vama, znajte da je on stvaran. Već 50 godina pelikan Petros, maskota ostrva, šarmira turiste.

Preporučujemo

foto

06. 09. 17

Najlepše fotografije veridbi u 2017. godini

Ko kaže da bajke ne postoje?!

foto

14. 08. 17

Dama među oblacima

Svet na dlanu...kroz pilotsku kabinu

Dimitra   |    26. 07. 2013   |   14:17:37

letovanje u Grckoj

A Grcka nije samo ostrva, cela je Grcka prelepa, svi koji putuju sirom sveta na kraju kazu da nigde nije lepse od Grcke. Imamo fantasticne plaze i u Peloponezu,u juznom delu nase Grcke, posetite Kalamata (tamo je sve blizu, kombinuje planinu i more, puno prodavnica,restorana i poslasticrnice... puno izlozbe ( knjiga, slika i sl. ), crkve i manastira ( Sandova na planini Taijetos ), male a i velike crkve u centru grada, bolnica, muzeje, veliki trg i park sa muzejom starih voza.. i naravno veliki broj turista odaberi ovaj grad za letovanje), Mani, Kardamili, Avia... lepa mesta, mirna.. probajte najzdraviju i najukusniju kuhinju... uzivajte u prelepim i cistim plazama i zivite nezaboravne momente smirujuci i zaboravati brige ispod Grkog sunca ili u hladovini primosrkih drveca....
Posetite ostrvo Sifnos ako volite mirna mesta i ostrvo Idra samo nekoliko minuta daleko od Atine, setajte i proverite kako je Grcka najlepse mesto za letovanje. Isto se prica o Volos-u, to su mesta gde porodice mogu da idu da provode lepo i ne samo disko i clubbing...
Dodjite u Grckoj i necete pokajati!
:)

pošalji odgovor
Dimita   |    26. 07. 2013   |   10:21:45

Naslov

Kao prava Grkinja, ponosna sam sto reklamirate moju zemlju :)
Niko nije pokajao da je dosao u Grcku, grcka nije samo gostoljubiva bezbedna i mirna zemlja vec ljudi imaju stil i vole modu, imaj udobar ukus i vole da se obuce moderno, a kako to ne mogu onda vole dobre kombinacije. u modi su uvek sandale koje su lagane, prirodne, jeftine i uvke klasicne i udobne, a ja volim da ih dekorisem, mozete da pogledajte u demicreation blogspot , Hvala!

pošalji odgovor
Search